Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

"Άνοιγμα" Τσίπρα σε Κυριάκο Μητσοτάκη για την Αναπτυξιακή Τράπεζα - Μητσοτάκης σε Τσίπρα: Θα τα πούμε στην Βουλή

http://media1.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2017/06/mitsotakis-tsipras-1300.jpg
Στο Μέγαρο Μαξίμου έφτασε λίγο πριν τις 14:00 ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης.
Στο σύντομο διάλογο που είχε με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα μπροστά στις κάμερες ο κ.Μητσοτάκης ξεκαθάρισε πως πήγε θεσμικά στο Μέγαρο Μαξίμου, αφού η συζήτηση για τη διαπραγμάτευση θα γίνει στη Βουλή στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση που έχει ζητήσει η ΝΔ.

«Ο λαός πρέπει να μάθει όλη την αλήθεια για το τι ακριβώς έγινε» ανέφερε στον Αλέξη Τσίπρα για το Eurogroup ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενόψει της συζήτησης στο κοινοβούλιο για την οικονομία την οποία έχει ζητήσει η ΝΔ. «Να τα πούμε κατ’ ιδίαν, αλλά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και στη Βουλή» ξεκαθάρισε ο πρόεδρος της ΝΔ στον πρωθυπουργό, ξεκαθαρίζοντας ότι προτεραιότητα της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι η προ ημερησίας συζήτηση στη Βουλή, και όχι η  ενημέρωση του κ. Τσίπρα στο Μαξίμου.
«Πάντοτε υπάρχουν κάποια ιδιαίτερα ευαίσθητα θέματα στα ζητήματα, όπως θέματα εξωτερικής πολίτικης που πρέπει να συζητιούνται κατ’ ιδίαν, αν και στην εποχή μας όλα μεταδίδονται αμέσως» απάντησε ο πρωθυπουργός στο διάλογο που είχε με πρόεδρο της ΝΔ στον απόηχο και της επίσκεψης του Μπιναλί Γιλντιρίμ στην Αθήνα. Ο κ. Μητσοτάκης απάντησε ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει κατ’ ιδίαν για θέματα εξωτερικής πολιτικής.
Με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο πρωθυπουργός κλείνει τον κύκλο επαφών με τους πολιτικούς αρχηγούς, τους οποίους ενημερώνει για τις αποφάσεις του Eurogroup.