Τρίτη, 20 Ιουνίου 2017

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Οδηγός για την πατρίδα η θυσία των ηρώων της»- Εκδήλωση τιμής σε πεσόντες αεροπόρους στην Επισκοπή Τεγέας


Τελετή Μνήμης των πεσόντων αεροπόρων, Σμηναγού, Ιπτάμενου Βασίλη Σταυρόπουλου και Σμηναγού, Ραδιοναυτίλου, Σωκράτη Κάββουρα πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου,το πρωί, στο χώρο του μνημείου που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους, στην Επισκοπή Τεγέας. Παράλληλα στο πλαίσιο
της ίδιας τελετής, που διοργανώθηκε από το Δήμο Τρίπολης, έγιναν και τα αποκαλυπτήρια τιμητικής πλάκας στη μνήμη όλων των πεσόντων αεροπόρων που έπεσαν ηρωικά για την πατρίδα και κατάγονταν από την Αρκαδία. Συνολικά τιμήθηκαν 12 αεροπόροι που έπεσαν στο καθήκον. Η εκδήλωση περιλάμβανε επιμνημόσυνη δέηση, κατάθεση στεφάνων, ομιλίες-χαιρετισμούς από εκπροσώπους του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και συγγενών των αεροπόρων, μεταξύ αυτών και ο ηθοποιός Τάσος Κωστής, συγγενής του υποσμηναγού Αναστάσιου Μπαρδαβίλια από το Κεραστάρι Αρκαδίας. Ο Δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής μαζί με τον Αντιπτέραρχο κ.Σμυρνή, ως εκπρόσωπο του ΓΕΑ, έκαναν τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής πλάκας, στην οποία αναφέρονται τα 10 ονόματα των υπόλοιπων αεροπόρων που έπεσαν κατά την εκτέλεση του καθήκοντος για την πατρίδα.

Περιφερειάρχης Πελοποννήσου «Οδηγός για την πατρίδα η θυσία των ηρώων της»«Ήρθαμε εδώ λοιπόν για να μπορέσουμε να ξαναφέρουμε στις μνήμες μας, αφενός μεν τους πεσόντες ήρωες μας, αφετέρου δε να θυμηθούμε ότι στους χαλεπούς καιρούς η μνήμη αυτών των ηρώων είναι το μεγάλο αποκούμπι μας προκειμένου να αντιμετωπίσουμε τα μεγάλα προβλήματα» δήλωσε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης στην τελετή μνήμης των πεσόντων αεροπόρων Σμηναγού, Ιπτάμενου Βασίλη Σταυρόπουλου και Σμηναγού, Ραδιοναυτίλου, Σωκράτη Κάββουρα, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Ιουνίου 2017, στο χώρο του μνημείου που έχει ανεγερθεί προς τιμήν τους, στην Επισκοπή Τεγέας.
«Συναχθήκαμε όλοι εδώ για να τιμήσουμε τους νεκρούς αυτού του τόπου, αυτής της πατρίδας. Συγκεντρωθήκαμε όλοι εδώ με την προτεραιότητα ότι αυτός ο λαός, αυτός ο τόπος έχει πολίτες που δεν διστάζουν να θυσιάζονται όταν οι στιγμές το απαιτούν. Γιατί αυτός ο τόπος έχει ελευθερόφρονες πολίτες, που δεν σταχυολογούν την αγάπη προς την πατρίδα με ωραία λόγια και μόνο, αλλά έχουν τη δυνατότητα του αγωνιστικού πάθους να προσφέρουν πάντοτε σε αυτό τον τόπο το υπέρτατο αγαθό τους, την ίδια τους τη ζωή» σημείωσε ακόμα ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου.
Ο κ. Τατούλης υπογράμμισε ακόμα ότι «ο τόπος αυτός είναι τόπος θυσίας και μαρτυρίου, γιατί αυτός ο τόπος έχει πολλά κενοτάφια και διατηρεί πάντοτε μέσα στους ίδιους τους πολίτες ενεργή την άποψη της θυσίας για την πατρίδα» και πρόσθεσε ότι «ήρθαμε εδώ απλοί προσκυνητές για να ακουμπήσουμε το χέρι μας πάνω σε αυτό τον τάφο, γιατί σε αυτό το κενοτάφιο ακουμπά όλη η Ελλάδα και αυτό είναι το υπέρτατο χρέος, η υπέρτατη τιμή, η υπέρβαση της ανθρώπινης ύπαρξης, είναι ακριβώς αυτός ο λόγος της μύησης των Ελλήνων που μεταφέρεται από γενιά σε γενιά».