Τρίτη 20 Ιουνίου 2017

Συνάντηση του Προέδρου της Βουλής με τον Πρωθυπουργό

 Εμφάνιση 040A5424.jpg
Ο Πρόεδρος της Βουλής κ. Νικόλαος Βούτσης συναντήθηκε σήμερα με τον Πρωθυπουργό κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος τον ενημέρωσε για τα αποτελέσματα του Eurogroup και τις εξελίξεις στο Κυπριακό, εν όψει και της δεύτερης Διάσκεψης της Γενεύης, με στόχο τη διαμόρφωση εθνικής στάσης.
Κατά τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της Βουλής τόνισε ότι το θέμα της
συμφωνίας είναι αυτονόητο, κάτι που γίνεται αντιληπτό και από τον κόσμο, και  «πλέον είναι περισσότερο από ποτέ, τα τελευταία χρόνια, στα χέρια και του πολιτικού συστήματος, αλλά και των παραγωγικών και κοινωνικών δυνάμεων του τόπου, να διαμορφώσουν την πορεία από εδώ και πέρα μέχρι την οριστική έξοδο». Ο κ. Βούτσης διευκρίνισε ότι «αυτό δεν σημαίνει πως είναι λυμένα τα θέματα, δεν σημαίνει πως άνοιξε διάπλατα ο δρόμος».
Ο Πρόεδρος της Βουλής ανέφερε ότι και στη Βουλή, την επόμενη εβδομάδα, θα γίνει συζήτηση επί του θέματος, την οποία χαρακτήρισε «αναγκαία», ώστε -όπως σημείωσε- «να δούμε όχι μόνο τις λεπτομέρειες, αλλά και την προοπτική».
Ο κ. Βούτσης αναφέρθηκε και στις εξελίξεις στο Κυπριακό ζήτημα, επαναλαμβάνοντας τη σταθερή άποψή του ότι «η μη λύση είναι η χειρότερη λύση, η οποία, δυστυχώς, επί σαράντα χρόνια συνεχίζει να υφίσταται κάθε φορά με διάφορα προσχήματα ή με βάση πραγματικές αδυναμίες και αντιθέσεις». Πρόσθεσε ότι «η Κύπρος, που είναι ισότιμο μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εδώ και χρόνια, βγήκε στις αγορές για δεύτερη φορά και δίνει ένα πεδίο συνύπαρξης στη βάση μίας δίκαιης λύσης που μπορεί και πρέπει να βρεθεί».