Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΣΤΟΝ ΕΝΟΡΙΑΚΟ Ι. ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΥΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΕΒ. ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΜΑΣ.

108 9500
Πανηγυρικά εορτάσθηκε κι εφέτος η μνήμη του Αγίου Χαραλάμπους στην Καλλιθέα Ευρωστίνης.
Συγκεκριμένα, το απόγευμα της Πέμπτης, 9 Φεβρουαρίου 2017, παραμονή της εορτής, του Ιερομάρτυρος, ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Διονύσιος χοροστάτησε στον εκεί πανηγυρίζοντα Ι. Ενοριακό Ναό.
Τον σεπτό Ποιμενάρχη μας πλαισίωσαν ο Πανοσ. Αρχιμ. π. Αρκάδιος Ραζνύ, οι Ιερείς της Αρχιερατικής Περιφερείας Ευρωστίνης υπό του Αρχιερατικού Επιτρόπου Αιδεσ. Πρωτ/ρου π. Ιωάννου Γιαννακά και οι Διάκονοι του.
Μετά το πέρας της Λιτής ο Σεβ. Μητροπολίτης μας ομιλών αναφέρθηκε στον θαυμαστό βίο και στα φρικτά βασανιστήρια που υποβλήθηκε ο Άγιος Χαράλαμπος, υπομένοντάς τα με μεγάλη καρτερικότητα και πίστη, αλλά και στα θαύματα που επιτελούσε και επιτελεί.
Τέλος, αφού επικαλέστηκε τις πρεσβείες του εορταζομένου Αγίου, ευχήθηκε σε όλους τους παρισταμένους πολλά και ευλογημένα έτη, προσκαλώντας τους και στον πανηγυρικό εορτασμό του Αγίου Ιερομάρτυρος Βλασίου στο Ξυλόκαστρο, όπου θα παραστεί η Αυτού Εξοχότης ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Προκόπιος Παυλόπουλος και θα συμμετάσχουν, ο Σεβ. Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος καί Ὑμηττοῦ, κ. Δανιήλ, ο Σεβ. Μητροπολίτης Σύρου, Τήνου, Ἄνδρου, Κέας, Μήλου και Μυκόνου, κ. Δωρόθεος, ο Σεβ. Μητροπολίτης Χαλκίδος, Ἱστιαίας και Βορείων Σποράδων, κ. Χρυσόστομος και ο Σεβ. Μητροπολίτης Μεσσηνίας, Μεθώνης, Κορώνης και Ἀνδρούσης, κ. Χρυσόστομος.