Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου 2017

Υπάρχουν τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση;



happychocolateromanou.jpgΥπάρχουν τροφές που μας φτιάχνουν τη διάθεση;


Την επόμενη φορά που θα θελήσετε να αισθανθείτε καλύτερα και να ανεβάσετε τη διάθεσή σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να κατευθυνθείτε...στην κουζίνα σας!

Διαβάστε περισσότερα 

yogalowbackpainromanou22.jpgΗ γιόγκα βοηθά στον πόνο στη μέση


Στη διάρκεια της ζωής τους, το 80% των ανθρώπων θα εμφανίσουν τουλάχιστον μία φορά ένα επεισόδιο οσφυαλγίας. Πρόσφατη μελέτη βρήκε ότι περισσότερο από το ένα τρίτο των ενηλίκων ανέφεραν ότι ο πόνος στη μέση επηρεάσε τη λειτουργικότητά της και την
πραγματοποίηση των καθημερινών τους δραστηριοτήτων, όπως την άσκηση και τον ύπνο τους. Η θεραπεία αυτού του πόνου, που για εκατομμύρια ανθρώπους λαμβάνει χαρακτήρα χρονιότητας, αποτελεί ζήτημα δημόσιας υγείας.

Διαβάστε περισσότερα 

extremesunglassesromanou.jpgΕκκεντρικό λουκ; Κάποιος ζηλεύει...


Αν ένα άτομο που γνωρίζετε και ντύνεται απλά και συντηρητικά, με σκούρα χρώματα, ξαφνικά αρχίσει να φοράει κάτι ασυνήθιστα φανταχτερό, τότε μάλλον βιώνει μια φάση ζήλιας, δείχνει νέα μελέτη.

Διαβάστε περισσότερα 

injectione1.jpgΝivolumab: Έγκριση από τον FDA για το ουροθηλιακό καρκίνωμα - Ταχεία διαδικασία αδειοδότησης


Η Bristol-Myers Squibb λαμβάνει έγκριση από τον FDA για το nivolumab σε ασθενείς που έχουν λάβει προηγουμένη θεραπεία για τοπικά προχωρημένο ή μεταστατικό ουροθηλιακό καρκίνωμα, τον πιο συχνό τύπο καρκίνου της ουροδόχου κύστης.

Διαβάστε περισσότερα 

kidbracesromanou.jpgΠότε πρέπει να βάλει το παιδί μου σιδεράκια;


Τα δόντια του παιδιού είναι στραβά. Η παρέμβαση του ορθοδοντικού είναι απλώς θέμα αισθητικής, ή έχει και άλλες προεκτάσεις; Και ποια είναι η κατάλληλη ηλικία για να επισκεφθεί κανείς τον ορθοδοντικό; Αυτά είναι δύο από τα κυριότερα ερωτήματα που απασχολούν τους γονείς, σε σχέση με τα σιδεράκια των παιδιών.

Διαβάστε περισσότερα 

womannightshiftromanou.jpgΣηκώνετε βάρη ή δουλεύετε νύχτα; Έχετε μικρή πιθανότητα να μείνετε έγκυος!


Νέα μελέτη της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Χάρβαρντ, που δημοσιεύθηκε πριν από μερικές ημέρες στην επιθεώρηση Occupational and Environmental Medicine, καταλήγει στο συμπέρασμα ότι οι γυναίκες που δουλεύουν νύχτα ή σε κυλιόμενες βάρδιες και εκείνες που έχουν εργασία που απαιτεί μεγάλη σωματική προσπάθεια, όπως το να σηκώνουν βάρη, έχουν λιγότερα ώριμα ωοκύτταρα, ακόμη και υπό ελεγχόμενη ωοθηκική διέγερση.

Διαβάστε περισσότερα 

vlastarakose1.jpgΝα αποσυρθεί άμεσα η βεβαίωση για το προσδόκιμο επιβίωσης ζητά και ο ΠΙΣ - Θετική η απάντηση του ΕΟΠΥΥ


Την απόσυρση της βεβαίωσης για το προσδόκιμο επιβίωσης του ασθενή, προκειμένου να του χορηγηθεί συγκεκριμένο ραδιενεργό φάρμακο, ζήτησε ο Πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου κ. Μιχαήλ Βλασταράκος, κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΟΠΥΥ.

Διαβάστε περισσότερα 

promithease1.jpg«Προμηθέας»: Ουδέποτε κληθήκαμε να συμμετάσχουμε στη διαπραγμάτευση των φαρμάκων για την Ηπατίτιδα C


Ότι ουδέποτε κλήθηκε να συμμετάσχει στη διαπραγμάτευση των καινούργιων φαρμάκων για την αντιμετώπιση της ηπατίτιδας C, ισχυρίζεται ο Σύλλογος Ασθενών Ήπατος Ελλάδος «Προμηθέας», ο οποίος είναι και ο μοναδικός επίσημος φορέας ασθενών στη χώρα. Εξαίρεση αποτελεί μία αρχική, συμβουλευτικού χαρακτήρα, συνάντηση με την επιτροπή διαπραγμάτευσης του ΕΟΠΥΥ, πριν 8 μήνες.  

Διαβάστε περισσότερα 

Στελεχώνονται ΠΑΓΝΗ και «Βενιζέλειο» - Ζητείται προσωπικό


Ξεκίνησε η ανάληψη υπηρεσίας των επιτυχόντων από το «Ειδικό πρόγραμμα μακροχρόνιων ανέργων στο δημόσιο τομέα της Υγείας» του ΟΑΕΔ, στο πλαίσιο του Προγράμματος προσλήψεων για το 2017, της Διοίκησης του ΠαΓΝΗ- «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟ», της ΥΠΕ και του Υπουργείου Υγείας.

Διαβάστε περισσότερα 

attikon.jpg«Αττικόν»: Εγκαινιάζεται η ΜΑΦ της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής


Εγκαινιάζεται στις 14/2 (ώρα 11 π.μ.) η Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας (ΜΑΦ) της Γ΄ Παιδιατρικής Κλινικής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών στο ΠΓΝ «Αττικόν». Η λειτουργία της θα συνδράμει ουσιαστικά στην αντιμετώπιση σοβαρών και απειλητικών προβλημάτων υγείας παιδιών που νοσηλεύονται ή προσέρχονται στα Εξωτερικά Ιατρεία της Κλινικής. Παράλληλα θα αποσυμφορήσει τις αντίστοιχες Μονάδες των Νοσοκομείων Παίδων που ήδη λειτουργούν.

Διαβάστε περισσότερα 


stogiatro.gr