Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2017

Παράταση συμβάσεων: Όπισθεν Δ. Πυλαίας –Ποιοι δήμαρχοι συνεχίζουν να μην υπογράφουν


Πίσω έκανε, τελικά, μετά τις αντιδράσεις των εργαζομένων αλλά και τη δημοσιότητα που πήρε το θέμα, από την απόφασή του για απόλυση των 75 συμβασιούχων καθαριότητας, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτετζίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, ο δήμαρχος λίγο πριν τη σημερινή κινητοποίηση των εργαζομένων τους ειδοποίησε να πάνε στο δημαρχείο προκειμένου να υπογράψει τις διαπιστωτικές πράξεις παράτασης των συμβάσεων τους.
Να σημειωθεί ότι, όπως είχε γράψει η aftodioikisi.gr, μετά την αρχική απόφαση του
δημάρχου, οι εργαζόμενοι είχαν προχωρήσει σε κατάληψη του δημαρχείου και σειρά κινητοποιήσεων στην πόλη.
Χθες ο ίδιος ο δήμαρχος μιλώντας στην aftodioikisi.gr είχε τονίσει ότι βρίσκεται σε πολύ δύσκολη θέση αλλά δεν μπορεί να κάνει αλλιώς, καθώς η απειλή καταλογισμού σε βάρος του για τους συγκεκριμένους εργαζόμενους ανέρχεται σε 100.000 ευρώ το μήνα.
Μετά την αλλαγή πορείας του δήμου Πυλαίας Χορτιάτη, οι δήμαρχοι που επιμένουν να μην παρατείνουν είναι αυτοί της Κορίνθου, της Ανατολικής Μάνης, του Ηρακλείου Αττικής, της Κασσάνδρας Χαλκιδικής, της Πέλλας αλλά και του ΦΟΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας. Υπενθυμίζεται ότι αντίστοιχη πρόθεση είναι και ο δήμαρχος Κυθήρων αλλά μετά το δημοσιεύμα της aftodioikisi.gr έκανε πίσω. 
Να σημειωθεί ότι χθες με ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης και νυν Επικρατείας Χριστόφορος Βερναρδάκης, προανήγγειλε συνέπειες για τους δήμους που παρανομούν απολύοντας συμβασιούχους.
Ωστόσο, όπως διεφάνη και από τις απόφασεις του Πρωτοδικείου Κορίνθου και του Πρωτοδικείου Σπάρτης που αποκάλυψε η aftodioikisi.gr, το νομικό πρόβλημα παραμένει.
Διαβάστε επίσης