Πέμπτη 7 Ιουλίου 2016

Δεύτερος ημιτελικός Γερμανία - Γαλλία στον «τελικό» πριν τον... τελικό

Γερμανία - Γαλλία στον «τελικό» πριν τον... τελικόΔικαιολογημένα η αναμέτρηση τους χαρακτηρίζεται ως πρόωρος τελικός, καθώς το βράδυ της Πέμπτης στο «Βελοντρόμ» της Μασαλίας, Γερμανία και Γαλλία (22:00) θα μονομαχήσουν για μια θέση στον τελικό του EURO και πολλοί είναι αυτοί που υποστηρίζουν πως όποιος νικήσει θα είναι και το λογικό φαβορί για την κατάκτηση και του τροπαίου.


Η παγκόσμια πρωταθλήτρια Γερμανία θέλει και το ευρωπαϊκό «στέμμα», αλλά η αποστολή της κόντρα στους «τρικολόρ» μόνο εύκολη δεν θα είναι. Ο ομοσπονδιακός τεχνικός, Γιοακίμ Λεβ, θα προχωρήσει σε αλλαγές, σε σχέση με τον προημιτελικό κόντρα στην Ιταλία, καθώς αντιμετωπίζει αρκετά προβλήματα με τραυματισμούς και κάρτες.

Συγκεκριμένα δεν θα έχει στη διάθεση του τους τραυματίες Μάριο Γκόμεζ και Σάμι Κεντίρα, ενώ τιμωρημένος είναι ο Ματ Χούμελς. Σύμφωνα με τα γερμανικά ΜΜΕ ο Λεβ έχει αποφασίσει να ξεκινήσει στην επίθεση τους Λούκας Ποντόλσκι και Μάριο Γκέτζε, ενώ στην άμυνα θα παίξει, όπως και στο ματς με την Ιταλία, με τρεις αμυντικούς.

Από την άλλη πλευρά στο γαλλικό στρατόπεδο η ψυχολογία είναι στα ύψη μετά την απόδοση και τη νίκη με 5-2 επί της Ισλανδίας στα προημιτελικά. Ο Αντίλ Ραμί εξέτισε την τιμωρία του και είναι στη διάθεση του Ντιντιέ Ντεσάμπ, αλλά δεν είναι σίγουρο πως θα προτιμηθεί για το κέντρο της άμυνας, μετά την πολύ καλή απόδοση του Σάμουελ Ουμτιτί στο ματς με τους Ισλανδούς.

«Η Γερμανία είναι η καλύτερη ομάδα στον κόσμο και ξέρει να ελέγχει το ρυθμό σε κάθε αγώνα. Θα παλέψουμε για τη νίκη και την πρόκριση», δήλωσε ο Γάλλος ομοσπονδιακός τεχνικός, ο οποίος στηρίζει πολλά στην ταχύτητα και στην εκτελεστική δεινότητα του Αντονι Γκριεζμάν.

Το μεγάλο ντέρμπι των ημιτελικών θα κληθεί να «σφυρίξει» ο -κατά πολλούς- κορυφαίος διαιτητής αυτή τη στιγμή στον κόσμο. Ο Ιταλός Νίκολα Ριτσόλι, ο οποίος ορίστηκε στο παιχνίδι Γερμανία-Γαλλία, φέρνει ευχάριστες μνήμες στους Γερμανούς, αφού διηύθηνε τον τελικό του Μουντιάλ της Βραζιλίας, όταν η ομάδα του Γιοακίμ Λεβ επικράτησε 1-0 της Αργεντινής και κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ήταν επίσης ο διαιτητής στον μοναδικό «εμφύλιο» γερμανικό τελικό του Champions League, ανάμεσα στη Μπάγερν και τη Ντόρτμουντ το 2013, ενώ «σφύριξε» τη Γαλλία στο ματς της φάσης των «16» του EURO με την Ιρλανδία.