Σάββατο 21 Μαΐου 2016

H Βουλή των Ελλήνων φιλοξενεί την 47η Συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου

final_2_12_09 _thinner_4cm_short_new_10 _orkomosia _sketch_3-cblack 
H Βουλή των Ελλήνων θα φιλοξενήσει στην Αθήνα , στις 23 και 24 Μαΐου 2016, την 47η Συνεδρίαση της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης του Οργανισμού Οικονομικής Συνεργασίας Ευξείνου Πόντου – (PABSEC-Parliamentary Assembly of the Black Sea Economic Cooperation).
Την έναρξη των εργασιών, που θα πραγματοποιηθούν στην Αίθουσα Γερουσίας της Βουλής, στις 10.00 το πρωί της Δευτέρας, θα κηρύξει ο Β’ Αντιπρόεδρος της Βουλής κ. Γιώργος Βαρεμένος.

              Στη συνεδρίαση, στην οποία αναμένεται να μετάσχουν κοινοβουλευτικοί από τα 12 Κοινοβούλια που μετέχουν στη Συνέλευση (Αζερμπαϊτζάν, Αλβανία, Αρμενία, Βουλγαρία, Γεωργία, Μολδαβία, Ρωσία, Σερβία, Τουρκία, Ουκρανία, Ρουμανία  και Ελλάδα), έχει προσκληθεί να απευθύνει χαιρετισμό ο Αναπληρωτής Υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων κ. Νικόλαος Ξυδάκης.
            Τη Βουλή των Ελλήνων θα εκπροσωπήσουν οι βουλευτές-μέλη της Επιτροπής Νομικών και Πολιτικών Υποθέσεων κ.κ. Κωνσταντίνος Μορφίδης, επικεφαλής της αντιπροσωπείας, και Σίμος Κεδίκογλου, Αντιπρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης. Στην ελληνική αντιπροσωπεία μετέχουν επίσης οι βουλευτές κ.κ. Δημήτρης Ρίζος,  Κωνσταντίνος Σέλτσας, Ολυμπία Τελιγιορίδου και Σοφία Βούλτεψη.
Το θέμα που θα απασχολήσει τις εργασίες είναι η πολιτική διάσταση της προσφυγικής κρίσης.

Γραφείο Τύπου & Κοινοβουλευτικής Πληροφόρησης