Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Ώρες αγωνίας για τη Μαριέττα Γιαννάκου

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/gianakou.jpg
 Σταθερή αλλά σοβαρή παραμένει η κατάσταση της υγείας της πρώην υπουργού Παιδείας και πρώην βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Μαριέττας Γιαννάκου, που το βράδυ του Σαββάτου (28.05.2016) μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε κακή κατάσταση και με έντονη δύσπνοια στο νοσοκομείο Ερυθρός Σταυρός.
Η πρώην υπουργός Παιδείας, που πάσχει από διαβήτη εδώ και σχεδόν 10 χρόνια, έφτασε στο νοσοκομείο με έντονη δύσπνοια και αρχικά οι γιατροί φοβήθηκαν πως είχε υποστεί πνευμονική εμβολή. Σύμφωνα με πληροφορίες μάλιστα χρειάστηκε να της κάνουν μαλάξεις επί μισή ώρα, ενώ ήταν πεσμένο και το οξυγόνο στο αίμα της.

 
Οι πρώτες εργαστηριακές εξετάσεις, όμως, έδειξαν πως η πρώην υπουργός είχε υποστεί έμφραγμα. Αμέσως, οι γιατροί της έκαναν αγγειοπλαστική και της τοποθέτησαν τρία stent και τρία "μπαλονάκια".
Μετά την επέμβαση, η κα Γιαννάκου μπήκε στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Νοσοκομείου. Οι θεράποντες γιατροί, περίμεναν πως σήμερα Κυριακή (29.05.2016) η κατάστασή της θα ήταν καλύτερη. Όμως οι εργαστηριακές εξετάσεις δεν ήταν καλές.
Έτσι, η πρώην υπουργός και ιστορικό στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, της οποίας διετέλεσε βουλευτής και ευρωβουλευτής, παραμένει διασωληνωμένη στη ΜΕΘ, με την κατάσταση της υγείας της να χαρακτηρίζεται σταθερή αλλά σοβαρή.
Η Μαριέττα Γιαννάκου πάσχει από εκτεταμένη αγγειακή νόσο, εξαιτίας του σακχαρώδους διαβήτη που την ταλαιπωρεί για περισσότερο από μια 10ετία. Το 2008 μάλιστα, οι γιατροί είχαν αναγκαστεί να ακρωτηριάσουν το ένα της πόδι ύστερα από κάταγμα που είχε υποστεί.
Το ατύχημα συνέβη όταν πήγε στο σχολείο της κόρης της για να συναντήσει τους καθηγητές της και σε έναν κακό δρόμο και ενώ έβρεχε, γλίστρησε, έπεσε και υπέστη κάταγμα στην ποδοκνημική. Όπως έχει η ίδια δηλώσει, η κατάστασή της δεν είχε αντιμετωπιστεί σωστά από την αρχή με αποτέλεσμα οι γιατροί να αναγκαστούν τελικά και της ακρωτηριάσουν το πόδι.