Κυριακή 22 Μαΐου 2016

Γεννηματά: Ο Τσίπρας αντί για ζουρνάδες στήνει χορό πλειστηριασμών


Προσωπική επίθεση στον πρωθυπουργό για τις μεταβιβάσεις των κόκκινων δανείων σε funds, το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων, τον «κόφτη» και τους νέους φόρους εξαπέλυσε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά κατηγορώντας τον κ. Τσίπρα ότι ικανοποίησε πρόθυμα όλες τις απαιτήσεις των δανειστών.
AdTech Ad
«Αυτά που εσείς δεχτήκατε και ψηφίζετε ο ελληνικός λαός δεν τα αποδέχεται» είπε η κυρία Γεννηματά και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραχωρεί «τα σπίτια και τις επιχειρήσεις των Ελλήνων στα κοράκια των αγορών» σε 18 μήνες. «Ο άνθρωπος που θα χόρευε τις αγορές με νταούλια και ζουρνάδες στήνει τώρα χορό πλειστηριασμών» είπε η κυρία Γεννηματά και ειρωνεύτηκε το σύνθημα «κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη». 

«Μπράβο σας δεν δίνετε τα σπίτια στους τραπεζίτες αλλά στα ξένα funds» είπε απευθυνόμενη στα υπουργικά έδρανα.
Μίλησε, μάλιστα, για επικείμενη φοροκαταιγίδα. «Έρχονται φόροι παντού» είπε η κυρία Γεννηματά και επικαλέστηκε τους φόρους στο διαδίκτυο, στα καύσιμα, στο καπνό, στην μπύρα, στο κρασί, στον ΕΝΦΙΑ και αλλού. «Οι φόροι υπονομεύουν την απασχόληση, την ανάπτυξη και τις επενδύσεις» τόνισε. «Σήμερα ψηφίζεται μνημόνιο για πάντα» είπε και ανέφερε ότι πλέον όλα θα λύνονται όλα με συνοπτικές διαδικασίες με αποφάσεις των δανειστών. «Ναι κ. Τσίπρα τώρα δεν θα ξαναψηφίσετε πια μνημόνιο ούτε μέτρα. Για πρώτη φορά θα λέτε αλήθεια. Γιατί σήμερα ψηφίζετε μνημόνιο για πάντα» σημείωσε.
Στηλίτευσε, όμως, και τις ρυθμίσεις για το υπερταμείο αποκρατικοποιήσεων. «Ο πλήρης έλεγχος της δημόσιας περιουσίας περνά στους δανειστές. Εκχωρούνται για 99 χρόνια όλες οι εταιρείες και οι συμμετοχές του Δημοσίου» σημείωσε και υπογράμμισε ότι «η τρόικα θα έχει καθοριστικό ρόλο σε θέματα διοίκησης και επενδύσεων.