Κυριακή 29 Μαΐου 2016

ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΔΙΧΑΣΜΟΥ Οι ΣΥΡΙΖΑίοι διχάζουν την κοινωνία – Δηλώσεις-σοκ για ταξικό πρόσημο και φορολόγηση του «ΝΑΙ»

http://www.eleftherostypos.gr/wp-content/uploads/2016/05/kosyriza-1000.jpg 
Μόνο τον φόρο πολιτικών φρονημάτων δεν έχουν σκεφτεί να προτείνουν -τουλάχιστον δημοσίως-  μέχρι στιγμής οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζοντας παρ’ όλα αυτά τις δηλώσεις και την προσπάθεια, να διχάσουν την ελληνική κοινωνία.

Με μπροστάρη τον Γιώργο Κυρίτση, που ομολόγησε πως είναι συνειδητή επιλογή της κυβέρνησης η φορολογική επιβάρυνση των «Μενουμε Ευρώπη» και μάλιστα υπεραμύνθηκε της θέσης του όταν δέχτηκε κριτική γι’ αυτή, μη αναδιατυπώνοντας τη φαιδρή του τοποθέτηση, ακολουθεί τώρα και η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Εύη Καρακώστα που δήλωσε σε εκπομπή του ΣΚΑΪ πως η φορολογική πολιτική της κυβέρνησης έχει «ταξικό πρόσημο».

Πιο συγκεκριμένα η βουλευτής ερωτώμενη αν ο ΦΠΑ πλήττει το σύνολο των πολιτών παραδέχθηκε ότι έτσι είναι αλλά δεν μπορούσε να γίνει αλλιώς βάσει της συμφωνίας ενώ και για το ΕΚΑΣ παραδέχθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα τονίζοντας ότι θα αντικατασταθεί με την Εθνική Σύνταξη. Υποστήριξε βέβαια εμμέσως τον κ. Κυρίτση, επιμένοντας πως η πολιτική της κυβέρνησης έχει «ταξικό πρόσημο».
Nωρίτερα, ο ο Γιώργος Κυρίτσης, είχε επιχειρήσει να …διασκεδάσει τις εντυπώσεις από την προσπάθεια του να ταυτίσει τις «πιο εύπορες τάξεις» με το κίνημα «Μένουμε Ευρώπη» λέγοντας «μα υπάρχει τρόπος να βρει η εφορία ποιοι ψήφισαν ναι;» ωστόσο άγνωστο παραμένει αν διασκέδασε όντως και κάποιος άλλον πλην του ίδιου.
Αποστάσεις κυβερνητικών
Την κατηγορηματική αντίθεσή του στις αναφορές του κ. Κυρίτση ότι τα νέα μέτρα θα επιβαρύνουν τους «μενουμευρωπαίους», όπως τους αποκάλεσε, εξέφρασε μέσω του ΣΚΑΪ ο υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας.
«Σαφώς και διαφοροποιούμαι» ξεκαθάρισε ο υφυπουργός, τονίζοντας ότι «δεν υπάρχει καμία τιμωρητική διάθεση από την πλευρά της κυβέρνησης και δεν υπάρχει διαφοροποίηση ανάμεσα στους πολίτες της χώρας».
«Δεν υπάρχει κράτος που να μπορεί να ακολουθήσει την πρόταση Κυρίτση» σημείωσε ο κ. Μάρδας.
Σημειώνεται ότι δηλώσεις Κυρίτση, αποδοκιμάστηκαν την Παρασκευή και από τον κυβερνητικό εταίρο του ΣΥΡΙΖΑ, τους ΑΝΕΛ, με τον Δ. Καμμένο να βάλλει μέσω γραπτής τους δήλωσης κατά του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, προειδοποιώντας ότι «ο διχασμός αποτελεί εθνικό έγκλημα» εκφράζοντας την έκπληξη και τον προβληματισμό του για τις απόψεις του συναδέλφου του. Αποδοκιμασία των δηλώσεων έκανε και ο βουλευτής κ. Παπαχριστόπουλος.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ