Σάββατο 21 Μαΐου 2016

Πνίγει τη χώρα η αφρικανική σκόνη - Έρχεται σφοδρή κακοκαιρία

http://www.zougla.gr/image.ashx?fid=1426536Ένα φαινόμενο που μας έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν έκανε εκ νέου την εμφάνισή του, προκαλώντας δυσφορία σε όσους είδαν το πρωί τα αυτοκίνητά τους γεμάτα σκόνη που μεταφέρθηκε λόγω των νοτιάδων. Σαν να μην έφτανε αυτό, ο ουρανός έχει σκοτεινιάσει, παίρνοντας ένα περίεργο χρώμα, λόγω της αφρικανικής σκόνης, με τις επόμενες ώρες να μας επιφυλάσσουν σε δεκάδες καταιγίδες εντός και εκτός Αττικής.
Παράλληλα εκδηλώνονται ήδη καταιγίδες στη Δυτική Ελλάδα ενώ τις επόμενες ώρες θεωρούνται πιθανές οι καταιγίδες σε αρκετές περιοχές μη εξαιρουμένης της Αττικής. Η θερμοκρασία πέφτει και είναι κάτω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.
Αυτή η μεταβολή του καιρού θα συνεχιστεί και αύριο βασικά στην Ανατολική και νότια χώρα για να πάμε στη Δευτέρα που ο καιρός θα φτιάξει και η θερμοκρασία θα ανέβει.
Η ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ
ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες. Πιθανότητα για πρόσκαιρη βροχή ή μεμονωμένη καταιγίδα κυρίως τις μεσημβρινές ώρες στα νότια.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου.
ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με βροχές και τοπικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα πιθανόν θα είναι κατά τόπους ισχυρά τις πρωινές ώρες στη Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Ανατολική Στερεά και Εύβοια. Βαθμιαία βελτίωση του καιρού από το απόγευμα.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 13 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
ΑΤΤΙΚΗ
ΚΑΙΡΟΣ: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανόν το πρωί πρόσκαιρη καταιγίδα. Σταδιακά από το μεσημέρι τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα βόρεια και ανατολικά και βαθμαιαία θα σταματήσουν.
ΑΝΕΜΟΙ: Από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στα ανατολικά μέχρι 7 μποφόρ.
ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ: Από 14 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα ανατολικά και βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.