Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει να στηρίζει τις νέες αγορές Γεγονός πλέον η απευθείας αεροπορική σύνδεση Δανίας - Πελοποννήσου



http://www.tharrosnews.gr/sites/default/files/styles/newsmain/public/2016/05/17dania.jpg?itok=zst7sBFLΣχολιάζοντας την έναρξη των δρομολογίων από Δανία προς το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” η Αντιπεριφερειάρχης κα. Νικολάκου δήλωσε τα εξής:

«Η Περιφέρεια Πελοποννήσου καλωσορίζει και εκφράζει την ικανοποίηση της για την έναρξη των νέων πτήσεων από την Δανία προς το αεροδρόμιο της Καλαμάτας, και την ευρύτερη ανάπτυξη της Πελοποννήσου στη δυναμική αγορά της Σκανδιναβίας.

Μια επένδυση στην περιοχή της Πελοποννήσου η οποία έρχεται σε συνέχεια της συνάντησής εργασίας στη World Travel Market το 2015. Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος για τον τουρισμό της Π.Ε Μεσσηνίας κα. Αντωνία Μπούζα, ο αποκλειστικός εκπρόσωπος της Primera Group στην Ελλάδα κ. Δημήτριος Μεταξάς (executive director της HighConnect) καθώς και τουριστικά γραφεία της Μεσσηνίας και της Αργολίδας.  Στόχος των συναντήσεων ήταν η Πελοπόννησος να αποτελέσει τον Στρατηγικό Τουριστικό  προορισμό της Σκανδιναβίας.
Είναι εξαιρετικά θετικό το γεγονός ότι πλέον ο Σκανδιναβός τουριστικός πράκτορας Primera Group (ο οποίος δραστηριοποιείται στην Ελλάδα στους προορισμούς Κρήτη, Ρόδος, Σαντορίνη και Ζάκυνθο),  συμπεριλαμβάνει στα προγράμματά  του για το 2016 και την Πελοπόννησο.
Η Primera Group με το δίκτυο της Bravo Tours, Sun Tours (Δανία), Solresor (Σουηδία), Solia (Νορβηγία), Lomamatkat (Φιλανδία) και Hoimsferdir (Ισλανδία) και του τοπικού συνεργάτη τους HighConnect υπέγραψε συμβόλαιο συνεργασίας με την Aegean Airlines για δύο πτήσεις γραμμής την εβδομάδα, οι οποίες ήδη εκτελούνται από τις  16 Μαΐου και κάθε Δευτέρα έως 24 Οκτωβρίου, προς και από το Διεθνή Αερολιμένα Καλαμάτας “Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος” από Copenhagen (CPH/KLX) και Billund (BLL/KLX). Οι περιοχές στις οποίες θα αναπτύξει προγράμματα για την Πελοπόννησο ο Primera Group είναι αρχικά η Αργολίδα και η Μεσσηνία.
Η Περιφερειακή Αρχή θέλοντας να ενισχύσει την επιτυχία και τη βιωσιμότητα των δρομολογίων, ανταποκρινόμενη στις δεσμεύσεις της για προβολή του  προορισμού Πελοπόννησος στην κρίσιμη αγορά της Σκανδιναβίας, διοργανώνει  στοχευμένα ταξίδια εξοικείωσης (fam trip και press trip), που θα συμβάλλουν στην ενδυνάμωση του εισερχόμενου τουρισμού από Σκανδιναβία στην Πελοπόννησο με σημαντικά ανταποδοτικά οφέλη για την τοπική οικονομία.
Ήδη έχει ολοκληρωθεί το πρώτο ταξίδι εξοικείωσης το οποίο διοργάνωσε η Περιφερειακή Αρχή από 28-04 έως 01-05 όπου δόθηκε η δυνατότητα στους γνωστούς Δανούς τουριστικούς συντάκτες Johnni Balslev, Trine Grauholm, Sara Amos Pedersen, Karna Bunk Jensen Ms, Peter Bugge, Michael Sorensen, Sidsel Nordestgaard και τον Πρόεδρο του Bravo Tours,Mr. Peder Hornshoej, να γνωρίσουν το τουριστικό κεφάλαιο της Πελοποννήσου. Ακολουθεί το επόμενο ταξίδι εξοικείωσης από 19-05 έως 23-05 με τους διευθυντές πωλήσεων της Primera Group Jane K Poulsen, Karina S Holm, Anette Kristensen, Louise B Schroder, Morten Stampe, Dani Nathar, Soren Gam καθώς και εκπρόσωπο της Highconnect.
Στόχος των ενεργειών αποτελεί η περαιτέρω σύσφιξη σχέσεων με  επιλεγμένους δημοσιογράφους και η αύξηση των δημοσιευμάτων στον τουριστικό Τύπο της Σκανδιναβίας, καθώς και η παρουσίαση του προορισμού στα τουριστικά γραφεία της νέας αγοράς με στενευμένη ανάδειξη των εμπειρικών προϊόντων που προσφέρει ο προορισμός.
Η Περιφέρεια Πελοποννήσου συνεχίζει την στρατηγική της συνεργασία με την Aegean Airlines  στοχεύοντας στην ανάπτυξη νέων προορισμών, ενώ όσον αφορά τον Primera Group και ευρύτερα την αγορά της Δανίας στοχεύει στην επέκταση των συνεργασιών και στην υπόλοιπη Πελοπόννησο.