Πέμπτη 26 Μαΐου 2016

Μητσοτάκης: Η αντιπυρική περίοδος ξεκίνησε. Να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση- Επίσκεψη στο Κεντρο Επιχειρήσεων Πυροσβεστικής και στον Υμηττό

“Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οφείλουμε όλοι να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Είχαμε έναν αρκετά θερμό και ξερό χειμώνα και αναμένεται ένα δύσκολο καλοκαίρι”. Αυτό τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά την επίσκεψη του στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι.
Επίσης, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών του για τη νέα αντιπυρική περίοδο που έχει ήδη ξεκινήσει, επισκέφτηκε σήμερα, το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), το φυλάκιο εθελοντών δασοπυροσβεστών στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης.

Ο κ. Μητσοτάκης μετά το τέλος της ενημέρωσης που είχε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, στο Χαλάνδρι, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είχα τη χαρά να επισκεφτώ σήμερα το Συντονιστικό Κέντρο του Πυροσβεστικού Σώματος και να συνομιλήσω με τον Αρχηγό και τους αρμόδιους αξιωματικούς.
_DIM5051
Θέλω με την ευκαιρία αυτή, να συγχαρώ όλες τις γυναίκες και τους άντρες του Πυροσβεστικού Σώματος για την πραγματικά εξαιρετική προσφορά τους στην προστασία της ανθρώπινης ζωής, της περιουσίας, αλλά και του δασικού πλούτου της χώρας.
Η αντιπυρική περίοδος έχει ήδη ξεκινήσει και οφείλουμε όλοι να είμαστε σε απόλυτη εγρήγορση. Είχαμε έναν αρκετά θερμό και ξερό χειμώνα και αναμένεται ένα δύσκολο καλοκαίρι.
Έχουμε, όμως, απόλυτη εμπιστοσύνη στο Πυροσβεστικό Σώμα, καθώς και σε όλες τις υποστηρικτικές δομές, στην Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας, στις Ένοπλες Δυνάμεις. Αλλά βέβαια και στις πολλές εθελοντικές οργανώσεις, στους εθελοντές δασοπυροσβέστες, οι οποίοι με τη δική τους αρωγή και συνδρομή συμβάλλουν στην πολύ μεγάλη αποστολή της προστασίας του δασικού πλούτου της χώρας».
_DIM5154Νωρίτερα, ο κ. Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο φυλάκιο εθελοντών δασοπυροσβεστών στην Αγία Μαύρα Ηλιούπολης και το Σύνδεσμο Προστασίας και Ανάπτυξης Υμηττού (ΣΠΑΥ), έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Η μεγάλη αξία της δικής σας εθελοντικής δουλειάς, είναι ακριβώς ότι μπορείτε να προλαμβάνετε τις φωτιές εν τη γενέση τους. Η αγάπη σας, εξάλλου, για το βουνό έχει πιστοποιηθεί πολλές φορές. Και γι’ αυτό πραγματικά σας είμαστε ευγνώμονες.
Έχουμε ένα ιδιαίτερο χρέος ως Πολιτεία να προστατεύσουμε τα περιαστικά δάση.
Να ξέρετε ότι εμείς θα είμαστε κοντά και στο Σύνδεσμο, όπως ήμασταν εξάλλου αγαπητέ Πρόεδρε, εδώ και πολλά χρόνια. Θα αγωνιστούμε και θα επιβάλουμε τη δημιουργία Δασαρχείου στον Υμηττό. Είναι απολύτως επιβεβλημένο και αυτονόητο. Και θα στηρίξουμε βέβαια με κάθε τρόπο όλες τις εθελοντικές προσπάθειες δασοπροστασίας που αναπτύσσονται. Εσείς ήσασταν πάντα στην πρώτη γραμμή αυτού του αγώνα και θα μας έχετε αρωγούς».