Κυριακή 29 Μαΐου 2016

Οι ίδιοι, τώρα διαφημίζουν τις κατασχέσεις - ξαφνικός θάνατος για τους μικρομεσαίους

tsipras kammenos give5
Εντός δύο μηνών ο ξαφνικός θάνατος για τους μικρομεσαίους, τόσο θα κρατήσουν αυτοί που είχαν καταφέρει να επιβιώσουν από την κρίση.

Το μέτρο των αυτόματων κατασχέσεων τραπεζικών λογαριασμών για εκείνους που θα χάνουν τις ρυθμίσεις ή εν γένει χρωστούν στο δημόσιο, θα κόψει κάθε ρευστότητα στην αγορά (την αγορά των capital controls ελληνιστί δεσμευμένων κεφαλαίων, μην ξεχνιόμαστε). Και δεν μιλούμε φυσικά για εκείνους που έχουν και δεν πληρώνουν αλλά για εκείνους τους μικρομεσαίους μεροκαματιάρηδες οικογενειάρχες που κρατούν μια μικρή δραστηριότητα με αίμα! Αυτοί οι μικρομεσαίοι δεν θα έχουν "μία" όπως λέμε, να κάνουν τα κουμάντα τους. Λίγο εδώ, λίγο εκεί πλήρωναν, έτσι τα κατάφερναν και κρατούσαν και καμιά θέση εργασίας. Τώρα θα κάνει κουμάντο το δημόσιο, για χρέη που ληστρικά έχει επιβάλει.



Ο ΣΥΡΙΖΑ, ανέβηκε στο άρμα της εξουσίας γιατί είχε κάνει σημαία του τις αυτοκτονίες και τη δήθεν ευαισθησία του για την υπερφορολόγηση και την εξάντληση της φοροδοτικότητας. Οι ίδιοι πολιτικοί (του κινήματος δεν πληρώνω) σήμερα διαφημίζουν τις κατασχέσεις για να τρομάξουν την κοινωνία, να τρέξει να πληρώσει, για να δείξουν υπακοή στους δανειστές. Για να πουν μετά, πως πέτυχαν τους στόχους... αυτούς για τους οποίους έριξαν την προηγούμενη κυβέρνηση. Σουρεάλ...

Οι αυτοκτονίες θα αυξηθούν, η δυστυχία θα γίνει ακόμη εντονότερη. Η τοκογλυφία και η εκποίηση χρυσού επίσης.

Ποιος θα σταματήσει αυτή την φορο-καταιγίδα και τα μέτρα κατάσχεσης, μιζέριας και ύφεσης;

Η κεντροδεξιά; Αυτή που αναζητά το ιδεολογικό της στίγμα στους εκσυγχρονιστές του Σημίτη και φτιάχνει ειρωνικά βιντεάκια για το twitter;

Η κεντροαριστερά; Αυτή που ασχολείται με το μουστάκι του Παπανδρέου και τα ταγιέρ της Φώφης;

Η Ελλάδα έχει ανάγκη από αντιπολίτευση σοβαρή, να βάλει φρένο στο έγκλημα που εντός δύο μηνών θα διαπραχθεί.

Οι γραφειοκράτες και συνδικαλιστές από όλο το φάσμα της αντιπολίτευσης, που αναλώνονται στη συγγραφή αοριστολογικών κειμένων και που δεν καταφέρνουν να διοικήσουν ούτε τα πολιτικά τους γραφεία, κρίνονται (εκ του αποτελέσματος) ως ελάχιστοι να εμπνεύσουν ή και να προστατέψουν την Ελληνική κοινωνία.

Ποιος θα σταματήσει το νέο έγκλημα των κατασχέσεων στους μικρομεσαίους;

Τάνια Πέλερη
www.tokentro.com