Πέμπτη, 26 Μαΐου 2016

Καμμένος και Σπίρτζης θεωρούν ότι είμαστε όλοι ηλίθιοι

Γράφει η Σοφία Βούλτεψη
 
Άφωνοι παρακολουθούμε σ’ αυτή τη χώρα τις απεγνωσμένες προσπάθειες του κ. Καμμένου να παραμείνει αγκιστρωμένος στην εξουσία, καθώς και την αγωνιώδη προσπάθεια που καταβάλλει ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη συμμαχία του με τον κ. Καμμένο, προκειμένου να διατηρηθεί και ο ίδιος στην εξουσία.
Βράδυ Κυριακής, 22 Μαΐου, ο κ. Καμμένος και οι βουλευτές του ψήφισαν μια χαρά τα μέτρα, μεταξύ των οποίων και η κατάργηση του μειωμένου ΦΠΑ στα νησιά.
Δυο μέρες αργότερα, την Τρίτη, 24 Μαΐου, ο κ. Καμμένος αποφάσισε να κοροϊδέψει το ακροατήριό του στη Σύρο με τον πιο απροκάλυπτο τρόπο, κοροϊδεύοντας μπροστά στα μούτρα τους όλους τους Έλληνες που πληροφορήθηκαν άναυδοι όσα είπε:

«Η αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά είναι μια πράξη εγκληματική, είναι μία απόφαση αντισυνταγματική και είναι μία απόφαση για την οποία θέλω να σας πω ότι δώσαμε μια μεγάλη μάχη μέσα και έξω από τη Βουλή. Ξέρετε ότι δύο προτεραιότητες είχα βάλει από τη πρώτη στιγμή συμμετέχοντας στην κυβέρνηση συνεργασίας: Το να τηρηθεί η νησιωτικότητα και να μην θιχθούν οι ένοπλες δυνάμεις, τα σώματα ασφαλείας, η δικαστική εξουσία της χώρας για να μπορέσουν να λειτουργήσουν. Δυστυχώς, στο θέμα των νησιών, έφθασα μέχρι την παραίτηση από υπουργός, δεν μπορέσαμε να κερδίσουμε αυτό το στοίχημα τουλάχιστον σε αυτή την φάση».
Αυτά είπε ο άνθρωπος, δυο μέρες αφότου τα ψήφισε όλα – παριστάνοντας ότι κάλυψε τα θέματα των ειδικών μισθολογίων με την… νομοθέτηση μιας ευχής!
Πρόκειται για τον ίδιο άνθρωπο που έλεγε πως «ΦΠΑ στα νησιά δεν αλλάζει όσο υπάρχω» και ότι (22 Ιουνίου 2015, Μέγκα) «αν έλθει συμφωνία και έχει μέσα το θέμα της έκπτωσης στα νησιά θα την καταψηφίσουμε, ακόμη και αν πέσει η κυβέρνηση».
Θράσος; Εθισμός στο ψέμα; Συνειδητή υποτίμηση της νοημοσύνης του εκλογικού σώματος; Πιθανόν και τα τρία μαζί – ίσως και μερικά ακόμη.
Το καταπληκτικό είναι πως κατά την ομιλία του το βράδυ της Κυριακής από το βήμα της Βουλής, ούτε μια φορά δεν ξέφυγε από το έρκος των οδόντων του η λέξη «ΦΠΑ».
Είπε ότι η εθνική προσπάθεια φθάνει στο τέλος της με τη λύτρωση του ελληνικού λαού (μαζί με τη… λύτρωση των νησιωτών από τον μειωμένο ΦΠΑ), θυμήθηκε το Σκοπιανό (που θέλησε να ξεχάσει κατά το γνωστό επεισόδιο με τον κ. Μουζάλα), μίλησε για το χρέος (αφήνοντας σαφώς να εννοηθεί ότι θα μειωνόταν), για τον Ομπάμα και τον Τσίπρα, βάφτισε τον «κόφτη»… βαλβίδα, ξαναμίλησε για τα Panama Papers και τον Σάφα, ασχολήθηκε με το ΚΕΕΛΠΝΟ και τα media shops.
Είπε και το απίθανο: «Έχουμε ατέλειωτα στοκ από πυρομαχικά συγκεκριμένου διαμετρήματος για όπλα που δεν υπάρχουν πια», τα οποία, όπως είπε, θα αξιοποιηθούν. (Απορεί κανείς πώς αυτά τα πυρομαχικά για όπλα που δεν υπάρχουν πια θα βρεθεί κάποιος να τα αγοράσει για να μην παγώσουν τα ειδικά μισθολόγια).
Αλλά περί νησιών και ΦΠΑ, ούτε λέξη! Χρειάστηκε να πάει στη Σύρο, για να πει ότι… εγκλημάτησε!
Και ο κ. Τσίπρας παρακολουθεί τον εταίρο του με πρωτοφανή και σκόπιμη απάθεια!
Την ίδια μέρα ακριβώς, στις 24 Μαΐου, ξαναχτύπησε και ο κ. Σπίρτζης: «Ποιος είπε ότι θα ιδιωτικοποιηθούν οι αστικές μεταφορές;» αναρωτήθηκε μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό «Real Fm», ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχει καμία βούληση της κυβέρνησης να ιδιωτικοποιήσει τις συγκοινωνίες.
«Τι να πουλήσουμε από αυτές τις εταιρείες; Ο ΟΑΣΑ έχει κάποιο περιουσιακό στοιχείο, εκτός από την ΟΣΥ και τη ΣΤΑΣΥ; Η ΟΣΥ που είναι τα λεωφορεία, τι να πουλήσουμε, τα χρέη που βρήκαμε;».
Δηλαδή, όλα αυτά μπήκαν προς ιδιωτικοποίηση με την υπογραφή του και τώρα αυτός λέει πως δεν θα ιδιωτικοποιηθούν. Δυσφημίζοντας μάλιστα τους οργανισμούς και αποτρέποντας κάθε ενδιαφερόμενο!
Αφόρητη κατάσταση, απερίγραπτη συμπεριφορά ανθρώπων που θεωρούν όλους τους άλλους ηλίθιους!

elzoni.gr