Τετάρτη 18 Μαΐου 2016

Η ΑΕΚ Κυπελλούχος νίκησε 2 -1 τον ανύπαρκτο Ολυμπιακό

Κύπελλο Ελλάδας: Κιτρινόμαυρος θρίαμβος! Η ΑΕΚ “γλέντησε” τον Ολυμπιακό
Κυπελλούχος Ελλάδας για 15η φορά στην Ιστορία της στέφθηκε η ΑΕΚ. Η Ενωση επικράτησε 2-1 του Ολυμπιακού στον τελικό του άδειου ΟΑΚΑ και πανηγύρισε τον πρώτο της τίτλο μετά το 2011. Οι Μάνταλος (39'), Τζεμπούρ (51') έδωσαν προβάδισμα δύο τερμάτων, ενώ μείωσε ο Τσόρι Ντομίνγκες στο 84΄ για τους πρωταθλητές.

Η ΑΕΚ ευτύχησε να προηγηθεί στην πρώτη «επίσκεψή« της στην περιοχή του Ρομπέρτο, όταν ο Βάργκας σέντραρε από αριστερά και ο Μάνταλος βρήκε τη μπάλα με τον... ώμο στέλνοντάς τη στα δίχτυα στο 39΄.  Η ομάδα του Στέλιου Μανωλά έκλεισε το ημίχρονο με προβάδισμα στο σκορ, αφού πρώτα εκμεταλλεύτηκε και την επιθετική ανυπαρξία του Ολυμπιακού.
Με την έναρξη του δεύτερου 45λέπτου σε μία αντεπίθεση ο Βάργκας βρήκε τον Τζεμπούρ ο οποίος πλάσαρε κάτω από τα πόδια του Ρομπέρτο και έγραψε το 2-0 στο 51΄ για την ΑΕΚ,
Ο  Ολυμπιακός έπρεπε να κάποιον τρόπο να αφυπνιστεί και ο  Σίλβα έριξε στο ματς τον Τσόρι Ντομίνγκες. Οι «ερυθρόλευκοι» αδυνατούσαν να αντιδράσουν. Θα έπρεπε να συμβεί κάτι απρόοπτο για να ξαναμπεί στο ματς, όπως για παράδειγμα η «οβίδα» του Μαζουακού στο 80΄ που βρήκε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ. Τη λύση έδωσε -ποιος άλλος; - ο Ντομίνγκες που πήρε τη μπάλα εκτός περιοχής και με δυνατό σουτ έστειλε την έστειλε στα δίχτυα στο 84΄. Ο τελικός είχε... ψωμί ακόμα.
Ο Ολυμπιακός πίεσε δεν κατάφερε όμως να δημιουργήσει τη μεγάλη ευκαιρία στο διάστημα που απέμεινε. Ετσι, η ΑΕΚ κατέκτησε το τρόπαιο και επιστρέφει  στην Ευρώπη, καθώς ακόμα και αν δεν τερματίσει πρώτη στα πλέι οφ (εισιτήριο για προκριματικά Champions League), θα έχει πάρει το «καλό» εισιτήριο για τους ομίλους του Europa League.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάρκο Σίλβα):
Ρομπέρτο, Μποτία, Μιλιβόγιεβιτς, Ντα Κόστα, Φορτούνης, Κασάμι (53΄ Ιντέγε), Πουλίδο, Φουστέρ (65΄ Ντομίνγκες), Μαζουακού, Σαλίνο, Ερνάνι (53΄ Πάρντο)

ΑΕΚ (Στέλιος Μανωλάς):
Ανέστης, Άρθο, Σιμόες, Βάργκας (58΄ Μπακάκης), Γκάλο, Γιόχανσον, Τζιμπούρ, Μάνταλος (81΄ Τζανετόπουλος), Αραβίδης (90+1΄ Πέκχαρτ), Ντίντακ, Κολοβέτσιος.