Σάββατο 12 Μαρτίου 2016

ΠΟΙΟΣ "ΧΤΥΠΑΕΙ" ΤΗΝ ΕΥΠ;

Απανωτά δημόσια χτυπήματα στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών τα τελευταία 24ωρα που προφανώς δεν κάνει καλά τη δουλειά της όπως έκανε τον προηγούμενο καιρό και αγγίζει ευαίσθητες χορδές οι οποίες ανενόχλητες έπαλλαν τις πατριωτικές φανφάρες τους επί σειρά ετών.
Η Εθνική μας Υπηρεσία Πληροφοριών αναμφισβήτητα έχει πλέον ιδιαίτερα κρίσιμο ρόλο στο να αναχαιτίζει τις ορδές αγνώστων στοιχείων ατόμων και οργανισμών που παρεισφρύουν στους δυστυχείς πρόσφυγες της Συρίας και διακινούνται τόσο οι ίδιες όσο και τα παράνομα αγαθά που μεταφέρουν στην επικράτειά μας και μέχρι πρότινος σε ολόκληρη την Ευρώπη.
Μία δημόσια Υπηρεσία για το κοινό καλό της κοινωνίας μας. Κοινό καλό βέβαια που δύσκολα πια προσδιορίζεται και επιδιώκεται να εντοπίζεται και να εξυπηρετείται από μία Υπηρεσία συνεργαζόμενη και επηρεαζόμενη με ένα πλήθος άλλων που δρουν για τα εθνικά συμφέροντα των χωρών τους και των Συμμαχιών τους. Ακόμα πιο δύσκολο εμπόδιο που υποχρεώνεται να υπερπηδήσει είναι όταν βρίσκεται αντιμέτωπη με την αντίστοιχη της Τουρκίας η οποία υπό την απευθείας καθοδήγηση του Πρωθυπουργού της και εθνικού οραματιστή της κ.Νταβούτογλου πασχίζει να υλοποιήσει το όραμα μίας περιφερειακής ηγέτιδας δύναμης, από τα παράλια της Αυλώνας μέχρι την Κασπία Θάλασσα και ακόμα πιο πέρα εις βάρος προφανώς και της Ελλάδας.
Κανείς δεν αμφιβάλλει για το πατριωτισμό και την αποτελεσματικότητα των στελεχών της ΕΥΠ η οποία όπως και κάθε άλλος δημόσιος οργανισμός εργάζεται για την εξυπηρέτηση της εθνικής μας στρατηγικής. Ασφαλώς το πρόβλημα για όλους είναι ότι η Ελλάδα δεν έχει διατυπωμένη εθνική στρατηγική και η όποια "κοντόφθαλμη" υπάρχει μεταβάλλεται συνεχώς αντιδιαμετρικά και υπόκεινται στα προσωπικά γούστα του εκάστοτε πρωθυπουργού και των αρμόδιων υπουργών μας.
Δεν είναι τυχαία εξάλλου και η σταδιακά υποβαθμισμένη υπαγωγή της σύμφωνα και με το δημοσιευμένο Νόμο λειτουργίας της που, εν αντιθέσει με την αντίστοιχη της Τουρκίας και άλλων δυτικών χωρών, υπάγεται στον Υπουργό ή Αναπληρωτή Υπουργό Δημοσία Τάξης και προφανώς απέχει από τον πυρήνα των εθνικών κέντρων αποφάσεων.
Η ΕΥΠ πλέον στο σύγχρονο κόσμο που ζούμε, το παγκόσμιο χωριό μας, με τα τεχνολογικά μέσα της εποχής είναι προφανές ότι γνωρίζει τις συνήθειες και τις ιδιαιτερότητες των κρατικών λειτουργών, όταν αυτές αντιβαίνουν το εθνικό συμφέρον ανταλλασσόμενες με επισκέψεις Υπουργών σε εξωτικά νησιά μας προς άγραν απολαύσεων. Αυτό ίσως είναι και το πιο οδυνηρό όταν υποχρεώνεται να υπακούσει σε αυτούς και τους εντολοδόχους τους παρακολουθώντας την κατάντια της χώρας.
Ας ελπίσουμε όλοι λοιπόν ότι η διαπόμπευση της ΕΥΠ δεν είναι μία εχθρική ενέργεια και οι επίσημες πληροφορίες μας ως έθνος μπορούν να γίνουν ο game changer στην πολλαπλή διείσδυδη που δεχόμαστε ως κοινωνία τόσο από τα σύνορα μας όσο και από τους ενδημούντες για έτη θρησκευτικούς "πατριώτες" που μετέτρεψαν ολόκληρους οργανισμούς σε εργαλεία του εχθρού, δυστυχώς εν αγνοία τους...
 
thedayaftergr.blogspot.gr