Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

ΕΠΟ: Aποδέσμευση των υπεραρίθμων αλλοδαπών ποδοσφαιριστών.

http://flashnews.gr/storage/photos/master/201504/epo.jpg 
Με έγγραφο της Επιτροπής Ιδιότητας Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών που απέστειλε η ΕΠΟ προς όλες τις ΕΠΣ – Μέλη της, ενημερώνει ότι:

Θέμ α : Υπεράριθμ οι αλλοδαποί ποδοσφαιριστές λόγω κατάργησης της έννοιας « ομογενής » στο πεδίο « εθνικότητα ». 

Σε εναρ όνιση μ ε τον τροποποιη ένο Κανονισ ό Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών και της σχετικής κατάργησης του άρθρου 1 παρ . 4 γ παράρτη α Β του Κανονισ ού , το οποίο προέβλεπε καταχώρηση στα μ ητρώα της ο οσπονδίας των κατόχων ειδικού δελτίου ταυτότητας ο μογενούς με την ένδειξη « ο μογενής », κρίνου ε απαραίτητο να προβού με στις παρακάτω διευκρινήσεις .

1. Το Τμ ή μα Μητρώου Δελτίων την 30-6-2015 προχώρησε στην αλλαγή του πεδίου της εθνικότητας για τους ήδη εγγεγρα ένους ποδοσφαιριστές , που ήταν καταχωρη μένοι στα μητρώα της ο οσπονδίας με την ένδειξη « ο μογενής », ετατρέποντας την σε « αλλοδαπός / κοινοτικός » κατά περίπτωση .

2. Κατόπιν τούτου , και επειδή με την ως άνω αλλαγή πολλές ο μάδες διατηρούν στη δύναμ ή τους άνω των πέντε (5) αλλοδαπών ποδοσφαιριστών άνω των 18 ετών , κατά παράβαση του άρθρου 1 παρ . 4 εδ . β παράρτη α Β του Κανονισμ ού , καλείστε να προβείτε στην αποδέσ μευση των υπεράριθ ών αλλοδαπών ποδοσφαιριστών υποβάλλοντας αίτηση στην Επιτροπή Ιδιότητας και Μετεγγραφών Ποδοσφαιριστών ( δυνάμ ει του άρθρου 1 παρ . 4 εδ . β παράρτη α Β του Κανονισ ού ) μ έχρι την 31.05.2016.

Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ Ε . Ι . Μ
ΔΑΣΚΑΛΑΚΗ ΑΝΝΑ ΜΑΡΙΑ