Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας Πελοπίδας Καλλίρης επιθεώρησε έργα στη Δυτική Κορινθία



Περιοδεία στα έργα της ΠΕ Κορινθίας πραγματοποίησε ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κορινθίας κος Πελοπίδας Καλλίρης,  μαζί με τον Διευθυντή Τεχνικών Έργων κ. Σωτηράκο Παναγιώτη, ξεκινώντας από τα Μαύρα Λιθάρια στο Δερβένι,  μέχρι τα όρια του Δήμου Σικυωνίων. Διαπίστωσαν την πρόοδο των εργασιών των έργων, παρουσία και του Δημάρχου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης κου Ηλία Ανδρικόπουλου και του Περιφερειακού Συμβούλου κου Ευριπίδη Γκιάτα
 
Συζήτησαν επί μακρόν για θέματα του Δήμου Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης παρακολουθώντας το έργο στον ποταμό Σίθα και για την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής ακούγοντας μάλιστα και τις απόψεις του πρώην Δημάρχου κ. Δημητρίου Σκούρα.
Ο Αντιπεριφερειάρχης Κορινθίας τόνισε ότι,  σε μία περιοχή όπου η τουριστική ανάπτυξη είναι συνυφασμένη με τα έργα υποδομής και την πρόσβαση του οδικού δικτύου,  το συντελούμενο έργο στο παραλιακό οδικό δίκτυο αλλάζει τελείως την εικόνα και την προσβασιμότητα της περιοχής.
Στην συνέχεια επισκέφτηκαν το αλιευτικό καταφύγιο Βραχατίου όπου οι εργασίες συντελούνται με γοργούς ρυθμούς, ένα σημαντικό έργο για την περιοχή το οποίο εκτιμάται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Απριλίου 2016 και μελετάται από τις υπηρεσίες της Π.Ε Κορινθίας η διαμόρφωση συνολικά του χώρου προς όφελος των πολιτών.




Γραφείο Τύπου Αντιπεριφερειάρχη