Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

Η κατάρα του κινήματος «Δεν πληρώνω». Οι πολίτες που ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ δεν έχουν καμία ευθύνη;


tsipras-valavaniΜε αφορμή την περίπτωση του κυρίου που καλείται να πληρώσει υπέρογκο πρόστιμο για τη μη καταβολή διοδίων, έρχεται στο μυαλό μας, η όχι μακρινή εποχή που οι αγανακτισμένοι πάσης φύσεως έδεσαν τη στάση ζωής τους επάνω στο άρμα του ΣΥΡΙΖΑ.

Σήμερα που η πραγματικότητα είναι τελείως διαφορετική, οι πολιτικοί αυτουργοί των κινημάτων όπως ο Τσίπρας, η κα Βαλαβάνη και άλλοι πολλοί που κραύγαζαν στα κανάλια, ήρθαν να ζητήσουν από αυτούς που ωθούσαν στην παρανομία, να πληρώσουν πρόστιμα για αυτή...


Και όχι μόνο αυτό, μία ολόκληρη κοινωνία, την πληρώνει για τη συμπεριφορά του «κινήματος δεν πληρώνω» και για τη εκλογική συμπεριφορά εκείνων που πίστεψαν πως το πρόβλημα στην Ελλάδα θα λυνόταν με την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία.

Ας μην κρυβόμαστε, όλοι έχουν ευθύνη, που έφεραν το ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Οι αγρότες που τον ανέβαζαν στα τρακτέρ, οι ΕΝΦΙάκηδες που δεν θα πλήρωναν τίποτα, οι κινηματίες λουφαδόροι που ήθελαν υπηρεσίες πληρωμένες από τους …άλλους και φυσικά και εκείνοι οι πολλοί που στις εκλογές κάθισαν σπίτι τους και άφησαν στη μειοψηφία των «δήθεν» αγανακτισμένων να αποφασίσει πως το προσφυγικό, το φορολογικό, το ασφαλιστικό, το αναπτυξιακό, θα το λύσει το γνωστό τσούρμο κρατιστών πρώην Πασόκων, νυν Συριζαίων.

Οι πολίτες δεν έχουν ευθύνη; Καλά κάνουν και διαμαρτύρονται, όμως να γνωρίζουν πως αυτοί με την ψήφο τους οδήγησαν τη χώρα εκεί που βρίσκεται σήμερα.


Τάνια Πέλερη

www.tokentro.com