Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΚΑΘΑΙΡΕΣΗ ΓΕΦΥΡΑΣ ΚΑΡΥΩΤΙΚΩΝ ΔΗΜΟΥ ΞΥΛΟΚΑΣΤΡΟΥ-ΕΥΡΩΣΤΙΝΗΣ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Τετάρτη 16-12-2015 και ώρα 11:00 στο δημοτικό κατάστημα (Γραφείο Δημάρχου) πραγματοποιήθηκε ευρεία σύσκεψη με θέμα: «Παράκαμψη επαρχιακής οδού Ξυλοκάστρου-Καρυωτίκων για την καθαίρεση υφιστάμενης άνω οδικής γέφυρας στην περιοχή του Νεκροταφείου Ξυλοκάστρου».
Τη σύσκεψη συντόνισε ο κ. Ηλίας Ανδρικόπουλος Δήμαρχος Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης και συμμετείχαν οι :

  • Δημήτρης Κάσσιος Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων,
  • Υπηρεσιακοί παράγοντες της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου,
  • Γεωργία Σαρανταυγά-Προκόπου Πρόεδρος Τ.Κ. Καρυάς,
  • Παναγιώτης Χατούπης Πρόεδρος Τ.Κ. Ζεμενού,
  • Υπηρεσιακοί παράγοντες από την ΕΥΔΕ/ΚΕΣΠ/Π& ΒΕ του Υπουργείου Οικονομίας Υποδομών Ναυτιλίας και Τουρισμού και
  • Εκπρόσωποι των εταιριών ΕΡΓΟΣΕ Α.Ε., ΜΕΤΚΑ, ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ, Κ/Ξ ΑΠΙΟΝ ΚΛΕΟΣ.


Συζητήθηκαν τα προβλήματα που προκύπτουν από την καθαίρεση της υφιστάμενης γέφυρας και επισημάνθηκαν από τον Δήμαρχο τα βελτιωτικά έργα που απαιτείται να γίνουν στην παρακαμπτήριο οδό διέλευσης των οχημάτων (διάνοιξη - διαπλάτυνση, ασφαλτόστρωση, φωτισμός κλπ). Τονίστηκε δε, η ανάγκη της ομαλής και απρόσκοπτης εκτέλεσης των παραπάνω εργασιών, ώστε η όχληση της τοπικής κοινωνίας να είναι κατά το δυνατόν λιγότερη.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά στο χρονοδιάγραμμα εκτέλεσης των εργασιών κατασκευής τμήματος του Αυτοκινητοδρόμου και  της οδικής γέφυρας στην περιοχή του Νεκροταφείου Ξυλοκάστρου. Η πρόβλεψη είναι ότι οι εργασίες θα ολοκληρωθούν εντός οκτώ μηνών από την έναρξη τους.

Από πλευράς των εταιριών, έγινε αναφορά στην άψογη συνεργασία με το Δήμο για την επίλυση των όποιων προβλημάτων ανακύπτουν από την κατασκευή των έργων και υπήρξε θετική στάση στο αίτημα της δημοτικής αρχής για διενέργεια έργων ανταποδοτικού χαρακτήρα.

Στη διαλογική συζήτηση που ακολούθησε, έγιναν τοποθετήσεις και από τους υπηρεσιακούς παράγοντες Υπουργείου και Δήμου.

Τέλος ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων με τους προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων και τους εκπροσώπους των Εταιριών έκαναν επιτόπια αυτοψία, όπου έγιναν οι απαραίτητες επισημάνσεις και συμφωνήθηκαν οι παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

Γραφείο Τύπου
Δήμου Ξυλοκάστρου-Ευρωστίνης
Πληροφορίες : κ. Δημητρακοπούλου
Τηλ. : 2743360200