Δευτέρα 14 Δεκεμβρίου 2015

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΕΥΘΥΝΟΥ ΤΟΥ ΤΟΜΕΑ ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ & ΔΙΚΤΥΩΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ κ. ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΥΓΕΝΑΚΗ



Ο Υπεύθυνος του Τομέα Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Ηρακλείου, κ. Λευτέρης Αυγενάκης, αναφορικά με τις τροποποιήσεις στις συμφωνίες των αυτοκινητοδρόμων Κεντρικής Ελλάδος και Μορέα που εισήχθησαν προς συζήτηση στο πολυνομοσχέδιο, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

              «Χαιρετίζουμε τις συμφωνίες τροποποίησης των Συμβάσεων για τους αυτοκινητοδρόμους “Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο - Σπάρτη” και “Κεντρικής Ελλάδος”, με τις οποίες ξεκινούν και πάλι οι εργασίες στους δύο αυτοκινητόδρομους και οι οποίες περιλαμβάνονται στα άρθρα 43,44 του πολυνομοσχεδίου.
              Βλέπουμε ωστόσο με επιφυλάξεις τις τροποποιήσεις, διότι:
·             δεν προβλέπεται μείωση στα έτη παραχώρησης, όπως υποσχόταν ο κ. Υπουργός Υποδομών,  και ενώ στον Αυτοκινητόδρομο Κεντρικής Ελλάδος προβλέπεται δυνητικό κέρδος 105 εκ. ευρώ, στη συμφωνία τροποποίησης για τον Αυτοκινητόδρομο “Κόρινθος - Τρίπολη - Καλαμάτα και Κλάδος Λεύκτρο-Σπάρτη” το Δημόσιο μπορεί να κληθεί να πληρώσει μέχρι και 330 εκατ. ευρώ ως πρόσθετη εγγύηση του δημοσίου λόγω της χαμηλότερης κυκλοφορίας».