Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Ανατροπή στη δολοφονία του αρχιμανδρίτη στη Χώρα Μεσσηνίας


 Απροσδόκητη τροπή πήρε το θρίλερ με την άγρια δολοφονία του 52χρονου αρχιμανδρίτη Φώτη Ζαχαρόπουλου... που είχε σοκάρει το πανελλήνιο το Φεβρουάριο του 2014 στη χώρα του δήμου Πύλου - Νέστορος στη Μεσσηνία, καθώς αθωώθηκε και ο δεύτερος από τους νεαρούς που αρχικά είχαν ομολογήσει το έγκλημα, με αποτέλεσμα να παραμένει ''ορφανή'' η δολοφονία και οι αστυνομικοί να πραγματοποιούν νέο κύκλο ερευνών για να εντοπίσουν τους δράστες.

Η ανατροπή ήρθε το πρωί της περασμένης Παρασκευής, όταν το τριμελές εφετείο αθώωσε τον 19χρονο Π.Ν., γιο ψάλτη, ο οποίος είχε δικαστεί πρωτόδικα ως απλός συνεργός και του είχε επιβληθεί ποινη κάθειρξης 15 ετών.
Τον περασμένο Μάρτιο είχε κριθεί αθώος από το μεικτό ορκωτό δικαστήριο Καλαμάτας και ο 25χρονος σήμερα Γεωργιανός, ο οποίος σύμφωνα με το κατηγορητήριο είχε πάει μαζί με το γιο του ψάλτη στο σπίτι του αρχιμανδρίτη για να τους δώσει χρήματα και πάνω στον καβγά που ακολούθησε τον δολοφόνησε.
Αμέσως μετά την έκδοση της απόφασης, ο δικηγόρος του 19χρονου τόνισε: «Από τη στιγμή της συλλήψεως λέγαμε ότι το παιδί αυτό δεν έχει καμία συμμετοχή στην ανθρωποκτονία και τη ληστεία του αρχιμανδρίτη. Ήταν στο σπίτι, δεν το αρνήθηκε ποτέ, αλλά χωρίς να δώσει οποιαδήποτε βοήθεια στο δράστη, προκειμένου να σκοτώσει. Ήταν απλώς παρατηρητής, αφού βρέθηκε μπροστά σε συμβάντα που δεν περίμενε. Το δικαστήριο μας δικαίωσε και το παιδί απαλλάχθηκε απ’ όλες τις κατηγορίες. Θα επιστρέψει πλέον σπίτι του, με την οικογένειά του».
Το πρωί της 16ης Φεβρουαρίου 2014, ο νεωκόρος της εκκλησίας του Αγίου Νικολάου είχε βρει τον αρχιμανδρίτη γυμνό και πεσμένο μπρούμυτα στο δάπεδο της κουζίνας του σπιτιού του, έχοντας τυλιγμένο σφιχτά γύρω από το λαιμό του ένα πουκάμισο, ενώ ήταν εμφανή τα δυνατά χτυπήματα που είχε δεχτεί από σιδερογροθιά στο κεφάλι.
Τόσο ο 18χρονος γιος του ψάλτη όσο και ο 24χρονος Γεωργιανός είχαν ομολογήσει αρχικά το έγκλημα, ρίχνοντας όμως τις ευθύνες ο ένας στον άλλο. Τελικά και οι δύο αθωώθηκαν, με τη δολοφονία που συντάραξε την τοπική κοινωνία να έχει μείνει ''ορφανή''.
Πηγή: Εφημερίδα Espresso
newsit.gr