Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Τα οικονομικά του ΣΥΡΙΖΑ στην εκλογική μάχη του Σεπτεμβρίου στην Κορινθία

 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
Αναφορικά με δημοσιεύματα που αφορούν
               αφ’ ενός στην προεκλογική συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ στην Κόρινθο και στην υποτιθέμενη κάλυψη των εξόδων της από αυτοδιοικητικό παράγοντα
              και αφ’ ετέρου στη δήθεν λήψη χορηγίας από επιχειρηματία,

η ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ξεκαθαρίζει πως δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Όσες απόπειρες κι αν γίνουν να υιοθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ πρακτικές του παλιού πολιτικού σύστηματος θα πέσουν στο κενό. Το πολιτικό και ηθικό ανάστημα των μελών, των στελεχών και των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί εγγύηση απόκρουσης κάθε προσπάθειας να πληγεί το ηθικό πλεονέκτημα του ΣΥΡΙΖΑ. Προσπάθεια η οποία είναι απολύτως μάταιη διότι ο ΣΥΡΙΖΑ. στηρίζεται σε βαθιά θεμέλια δημοκρατίας, διαφάνειας, συλλογικών αποφάσεων και ευθύνης, σε όλα τα επίπεδα.
Σύμφωνα με το καταστατικό και την πάγια τακτική μας, μετά την ολοκλήρωση της εκλογικής μάχης, σε συνεδρίασή της η Νομαρχιακή Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας ενέκρινε τον οικονομικό απολογισμό της προεκλογικής περιόδου. Στο πλαίσιο της πλήρους διαφάνειας που χαρακτηρίζει την πολιτική μας, θέλουμε να ενημερώσουμε τους πολίτες της Κορινθίας για τα εξής:
      1. Τα συνολικά έξοδα του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας κατά την προεκλογική περίοδο του Σεπτεμβρίου ανήλθαν στο ποσό των δύο χιλιάδων εξακοσίων σαράντα ενός ευρώ (2.641 €). Ο αναλυτικός πίνακας εξόδων είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
     2. Τα έξοδα αυτά καλύφθηκαν από τις συνδρομές των μελών και από το ποσοστό της κρατικής επιχορήγησης που αντιστοιχούσε στην Κορινθία.
     3. Όλη η οικονομική δραστηριότητα καλύφθηκε συλλογικά από το κόμμα. Οι υποψήφιοι βουλευτές δεν έκαναν προσωπική προεκλογική εκστρατεία.
    4. Τα έξοδα των ηχητικών της κεντρικής προεκλογικής εκδήλωσης που ανέρχονται στο ποσό των 369 €,πληρώθηκαν από τη ΝΕ και το αντίστοιχο παραστατικό είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.
   5. Προσφορά χορηγίας από επιχειρηματία της περιοχής δεν έγινε αποδεκτή. Κόρινθος 27/10/2015

Το Γραφείο Τύπου της ΝΕ του ΣΥΡΙΖΑ Κορινθίας