Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει έγκλημα κατά των ανέργων



27.10.2015

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με την αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει έγκλημα κατά των ανέργων


Πρώτα στράγγιξαν εντελώς την οικονομία, μέχρι ο κ. Βαρουφάκης και ο κ. Τσίπρας να συγκρουστούν μετωπικά με την πραγματικότητα.

Στη συνέχεια έκλεισαν τις τράπεζες και επέβαλαν ελέγχους στην κίνηση των κεφαλαίων, αποτελειώνοντας τις επιχειρήσεις.

Μετά αύξησαν την ήδη εξωφρενικά υψηλή φορολογία για όλες τις επιχειρήσεις, όπως και το ποσοστό προκαταβολής φόρου για το επόμενο έτος.

Και τώρα λένε ότι θα αυξήσουν και τις ήδη υψηλότατες εργοδοτικές εισφορές για να "σώσουν" τα ασφαλιστικά ταμεία. Κάτι που ευθέως πλήττει την πιο αδύνατη κοινωνικά ομάδα σήμερα, τους ανέργους, που δεν διαθέτουν κανένα εισόδημα γιατί το χρεοκοπημένο ελληνικό κράτος κατέστρεψε με τις ασωτίες του την ιδιωτική οικονομία  και έστειλε στην απόγνωση της ανεργίας εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα. Ανέργους, που θα είναι πολύ πιο δύσκολο να βρουν δουλειά αν οι ασφαλιστικές εισφορές αυξηθούν και πάλι.

Ενώ λοιπόν δεν καταργούν την ετήσια επιδότηση 1,1 δισ. στα ταμεία της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.

Ενώ έχουν επαναπροσλάβει χιλιάδες στο δημόσιο (ΕΡΤ, ρουσφέτια στο Μετρό, κλπ.) και κάνουν καθημερινά και νέους διορισμούς σε όλο το δημόσιο τομέα.

Ενώ δεν έχουν μειώσει τις κρατικές δαπάνες - αλλά έχουν διατηρήσει και αυξήσει όλους τους φόρους (ΕΝΦΙΑ, ΦΠΑ, έκτακτες εισφορές, κλπ).

Βρίσκουν πάλι το εύκολο θύμα, τους ανέργους, οι οποίοι δεν έχουν φωνή για να μιλήσουν ούτε τρόπο για να αμυνθούν και με πρωτοφανή αναλγησία καταδικάζουν δεκάδες χιλιάδες από αυτούς, που δεν θα βρίσκουν δουλειά λόγω υψηλότερων ασφαλιστικών εισφορών, στην απόγνωση της ανεργίας ή τον σκληρό δρόμο της νεομετανάστευσης.

Γεωργία Πανοπούλου
Εκπρόσωπος Τύπου ΔΡΑΣΗΣ