Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Άρση ασυλίας για τους 3 της Χρυσής Αυγής

 Nikos-Mihaloliakos



Η Βουλή αποφάσισε σήμερα μετά από σχετική ψηφοφορία την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Νίκου Μιχαλολιάκου, Χρήστου Παππά και Γιάννη Λαγού.
Ουρλιαχτά, φωνές και παραλήρημα μίσους. Αυτή ήταν η εικόνα του αρχηγού της Χρυσής Αυγής, Νίκου Μιχαλολιάκου, κατά την ομιλία του, στην Ολομέλεια της Βουλής όπου  εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση κατά πάντων τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι “- Είμαι αμετανόητος Εθνικιστής και Χρυσαυγίτης. - Είστε στο 31% – Ήρθε η ώρα να φύγετε – Είστε επικίνδυνοι για τον τόπο – Είστε μια θλιβερή κυβέρνηση που πρέπει να πέσει.”.
Μιλώντας για στημένο παιχνίδι και παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη ο Ν. Μιχαλολιάκος επιτέθηκε στους πάντες με τη φράση "ντροπή σας ψευτοδημοκράτες" και προκάλεσε αντιδράσεις μεταξύ των βουλευτών. Τότε, δεν δίστασε να πει απευθυνόμενος στο προεδρείο "σκάσε ρε"
Παραλήρημα Μιχαλολιάκου στην Ολομέλεια της Βουλής: Ντροπή σας ψευτοδημοκράτες – Είμαι αμετανόητος εθνικιστής και χρυσαυγίτης
 Ο έτερος προφυλακισθείς βουλευτής της Χρυσής Αυγής,  Γιάννης Λαγός στη σημερινή  ομιλία του στη Βουλή,  σημείωσε μεταξύ άλλων ότι : “-  Η Χρυσή Αυγή δεν θα σβήσει ποτέ. - Εάν έχετε τα κότσια πηγαίνετέ μας σε δίκη."
 Η... "καλή" μέρα είχε φανεί από την αρχή, όταν ο αρχηγός της Χρυσής Αυγής, Νίκος Μιχαλολιάκος είπε "σκάσε ρε" στον πρόεδρο της Βουλής, Χρήστο Μαρκογιαννάκη. Δεν ήταν λίγες οι φορές που οι χρυσαυγίτες βουλευτές επιχείρησαν με ουρλιαχτά και βρισιές να επιβάλλουν το "νόμο" τους.
 Το αποκορύφωμα της άθλιας παράστασής τους ήρθε λίγο πριν τελειώσει η ομιλία του Χρήστου Παπππά. Ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής σημείωσε μεταξύ άλλων στη σημερινή ομιλία του ενώπιον της Βουλής: “- Μακάρι να σας λυπηθεί ο λαός – Όχι ο λαός. Επινοήσατε δίωξη κατά ενός νομίμου πολιτικού κόμματος – Πρόκειται για πολιτική δίωξη. - Έχετε χάσει τη λαϊκή εντολή – Έχετε απωλέσει τη δεδηλωμένη ", ενώ χαρακτήρισε "άθλιους και αχρείους" τους βουλευτές, ενώ ο Χρήστος Μαρκογιαννάκης ζήτησε να διαγραφεί η φράση από τα πρακτικά. 
 Κάπου εκεί επικράτησε ένταση τόσο ανάμεσα στους δυο άνδρες, αλλά απειλήθηκε και σύρραξη στα έδρανα, με τον Παππά (σ.σ. τον μοναδικό βουλευτή που ανέβηκε στο βήμα της Βουλής για να μιλήσει, Μιχαλολιάκος και Λαγός μίλησαν από τα έδρανα) να φωνάζει «Νίκο, Νίκο» (στον Μίχο) για να του ζητήσει να σταματήσει. Επίσης, ο Νίκος Μιχαλολιάκος φώναξε «Σκάσε ρε λιγδιάρη!», ενώ Αρβανίτης και Μίχος φώναζαν «είστε ξεφτιλισμένοι και καραγκιόζηδες».

Η κόντρα εντάθηκε με τον Πέτρο Τατσόπουλο να τους αποκαλεί «φασίστες» και να απαντούν με απίστευτο υβρεολόγιο οι  Μίχος και Κουκούτσης λέγοντας: «Σκάσε ρε! Σκάστε ρε αδερφάρες. Πουστ..δες. Μόνο με καρότα βολεύεστε».

Με βρισιές όπως «ξεφτιλισμένοι και αλήτες» οι χρυσαυγίτες αποχώρησαν από την αίθουσα της ολομέλειας και κάπου εκεί το σόου που "έστησαν" τελείωσε.

news