Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

"Σεφτέ" ο Ατρόμητος, στο μηδέν ο Άρης

Ο Ατρόμητος πανηγύρισε την πρώτη του φετινή νίκη (2-0) στη Σούπερ Λίγκα και πρώτη εντός έδρας κόντρα στον Άρη μετά από 37 χρόνια.

Ο Ατρόμητος δεν έδειξε επηρεασμένος από τον Ευρωπαϊκό αποκλεισμό και κυρίως από την ταλαιπωρία λόγω της διακοπής του αγώνα στην Ολλανδία. Ήταν η ομάδα που κράτησε μπάλα και έψαξε τρόπο να δημιουργήσει ευκαιρίες.

Η πρώτη χάθηκε στο 13' όταν ο Ναπολεόνι πέρασε και τον Διούδη αλλά από πλάγια θέση δεν κατάφερε να σημαδέψει την εστία.

Στο 22' οι γηπεδούχοι ήταν τυχεροί αφού μετά από κόρνερ ο τερματοφύλακας του Άρη έδιωξε άσχημα με γροθιές, η μπάλα χτύπησε στην πλάτη του Ουντότζι και κατέληξε στα δίχτυα.

Το γκολ έδωσε ακόμη περισσότερο... αέρα στους παίκτες του Παράσχου οι οποίοι στο 26' διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του Ηρακλή. Ο Ναπολεόνι γύρισε στον Παπαδόπουλο, το πλασέ του οποίου σταμάτησε πάνω στον αμυντικό του Άρη.

Οι φιλοξενούμενοι έδειξαν σημεία... ζωής με τις ευκαιρίες του Αγγελούδη και του Ουντότζι όμως στο 38' δέχτηκαν και δεύτερο τέρμα. Ο Ναπολεόνι έφυγε στην πλάτη της άμυνας των “κίτρινων” και πλάσαρε ιδανικά τον Διούδη.

Ο Χατζηνικολάου μπορεί να έκανε αλλαγή στην αρχή του δευτέρου ημιχρόνου αλλά η εικόνα της ομάδας του δεν άλλαξε. Ο Ατρόμητος ήταν κυρίαρχος και θα μπορούσε να ανεβάσει το δείκτη του σκορ αλλά ο Ναπολεόνι έχασε το... άχαστο στο 59'. Ο Μπρίτο γύρισε τη μπάλα αλλά ο Ιταλός κατάφερε να στείλει τη μπάλα άουτ ενώ ήταν σε κενό τέρμα.

3 λεπτά αργότερα ο Διούδης έκανε την απόκρουση του αγώνα σε κεφαλιά του Ιγκλέσιας, με την μπάλα να χτυπάει στο οριζόντιο δοκάρι.Ο Άρης φωνάζει για πέναλτι πάνω στον Τάτο από μαρκάρισμα του Ταυλαρίδη αλλά ο διαιτητής δεν είδε την παράβαση.

Ο Ατρόμητος κράτησε άνετα το υπέρ του 2-0 και μάλιστα στο φινάλε έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Καραγκούνη που νικήθηκε από τον Διούδη. Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Ατρόμητου στη Σούπερ Λίγκα ενώ ο Άρης έμεινε χωρίς βαθμό μετά από 3 αγωνιστικές και σίγουρα θα αναζητήσει λύσεις στο διάστημα της διακοπής.

Ατρόμητος (Γιώργος Παράσχος): Τσενάμο, Ταυλαρίδης (75' Νάστος), Λαζαρίδης, Φυτανίδης, Γιαννούλης, Ιγκλέσιας, Μπρίτο (83' Δημούτσος), Ούμπιντες, Πίτου Γκαρσία, Ναπολεόνι, Παπαδόπουλος (68΄ Καραγκούνης).

Άρης (Γιάννης Χατζηνικολάου): Διούδης, Κύργιας, Καραγκούνης (61' Μανιάς), Οικονομόπουλος (46' Τριανταφυλλάκος), Τάτος, Αγγελούδης, Ουντότζι, Τσουμάνης, Παπαδόπουλος, Σταυρόπουλος, Ηρακλής (72' Καρασαλίδης).