Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Η Ντόρα κήρυξε Ανένδοτο κατά του ΣΥΡΙΖΑ

Dora-Bakoyanni-Vaggelis-Meimarakis
Στο παρελθόν, και με αφορμή την υπεράσπιση μελών της τρομοκρατικής οργάνωσης “17 Νοέμβρη” από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, η Ντόρα Μπακογιάννη είχε ανοίξει βεντέτα με την Κουμουνδούρου, που κρατάει… μέχρι και σήμερα.
Η διαπίστωση αυτή επιβεβαιώθηκε με την παρουσία της πρώην Υπουργού Εξωτερικών στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ και την εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου, όπου η Ντόρα Μπακογιάννη προχώρησε σε… στριπτίζ των θέσεων του κόμματος της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, με πολιτικό υπόβαθρο και επιχειρήματα.

Σύμφωνα με την επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αρθρώνει λόγο που να τον καθιστά αξιόπιστη εναλλακτική λύση διακυβέρνησης, ενώ επέκρινε τις θέσεις που διατύπωσε ο Αλέξης Τσίπρας περί “βλαχοδήμαρχων”, αναφέροντας με νόημα ότι και η ίδια είναι… “μάνα ενός βλαχοδήμαρχου”, αναφερόμενη στον γιο της Κώστα Μπακογιάννη, ο οποίος είναι δήμαρχος Καρπενησίου.
Η Ντόρα Μπακογιάννη άσκησε κριτική στην Άνγκελα Μέρκελ για τη θέση την οποία διατύπωσε η Γερμανίδα Καγκελάριος στο debate με τον Πέερ Στάινμπρουκ, περί “λάθους” αναφορικά με την έγκριση εισόδου της Ελλάδας στην ΟΝΕ, επανέλαβε τη διαφωνία της για το θέμα του ΟΠΑΠ, και άφησε αιχμές κατά του Γιάννη Στουρνάρα για την κατηγορηματική άρνηση του Υπουργού Οικονομικών να διαπραγματευτεί με την τρόικα τη μείωση του φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης.
Ακολουθούν μερικές από τις πιο χαρακτηριστικές αποστροφές της Ντόρας Μπακογιάννη, στη συνέντευξη την οποία παραχώρησε στην εκπομπή “Πρώτη Γραμμή” της τηλεόρασης του ΣΚΑΪ, με τον Βασίλη Λυριτζή και τον Δημήτρη Οικονόμου:
” – Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει μπούσουλα, δεν έχει γραμμή και δεν κάνει αντιπολίτευση γιατί δεν έχει εναλλακτική πρόταση.
- Θεωρώ απαραίτητο ένα μίνιμουμ εθνικής συνεννόησης κ με ΣΥΡΙΖΑ. Οι λογικές “εμείς ή οι άλλοι” είναι μία διχαστική λογική που ανήκει στο χθες
- Η κοινωνία είναι σε πιο δύσκολη κατάσταση απ’ ότι πριν από ένα χρόνο αλλά η προοπτική της χώρας είναι καλύτερη.
- Δεν συμφωνώ με την κα Μέρκελ ότι δεν έπρεπε να μπεί η Ελλάδα στο ευρώ. Και άλλες χώρες είχανε μεγάλα οικονομικά προβλήματα
- Θα δώσουμε τη μάχη εδώ και στο εξωτερικό για να μειωθεί ο φόρος στο πετρέλαιο θέρμανσης.
- Δεν μπορεί η Ελλάδα να έχει 17% γενόσημα και η Γερμανία 60%. Δεν θα μπορέσει να σταθεί έτσι το ασφαλιστικό μας σύστημα.
- Για το θέμα των λαχείων και την ιδιωτικοποίηση του ΟΠΑΠ είχα κάνει ερώτηση στη Βουλή και απάντηση δεν πήρα.
- Ιδιώτες λογιστές πρέπει να μπούνε στον αγώνα για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
 - Αυτό που έχει γίνει στην Ελλάδα με το φόρο των ακινήτων είναι μία τρέλα