Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Προ των πυλών η τουρκική επέμβαση στη Συρία – Έδωσε το ΟΚ η εθνοσυνέλευση

Με ψήφους 320 υπέρ και 129 κατά, η τουρκική Βουλή έκανε δεκτή την πρόταση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και άναψε το «πράσινο φως» για στρατιωτική δράση κατά της Συρίας, αν η κυβέρνηση το κρίνει απαραίτητο!
Σύμφωνα με την πρόταση του Τούρκου πρωθυπουργού, η τουρκική κυβέρνηση έχει δικαίωμα –για διάστημα ενός χρόνου- να στείλει στρατεύματα στη Συρία ή να επιχειρήσει αεροπορικές επιδρομές κατά συριακών στόχων.

Η τουρκική εθνοσυνέλευση συνεδρίασε κεκλεισμένων των θυρών, ενώ έξω από το κτίριο της Βουλής χιλιάδες διαδηλωτές, κατά της στρατιωτικής επέμβασης, συγκρούστηκαν με την αστυνομία (Διαβάστε περισσότερα εδώ).

Τα τύμπανα του πόλεμου που ηχούσαν πολύ καιρό τώρα στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας, έγιναν πιο... έντονα όταν την Τετάρτη οβίδα από το συριακό έδαφος «χτύπησε» την τουρκική πόλη Ακτσάκαλε, σκοτώνοντας μια μητέρα και τα τέσσερα παιδιά της.

Ακολούθησαν βομβαρδισμοί της Τουρκίας σε συριακό έδαφος, με συνέπεια να σκοτωθούν πολλοί Σύροι στρατιώτες, άγνωστο ακόμη πόσοι.

Εξάλλου Τούρκος αξιωματούχος δήλωσε προς το πρακτορείο Reuters πως η Τουρκία δεν έχει λάβει καμιά εξήγηση ούτε συγγνώμη από τη Συρία μετά το επεισόδιο. "Δεν ακούσαμε τίποτε διμερώς. Ακούσαμε απλώς κάποιες δηλώσεις στον Τύπο, αυτό είναι όλο", δήλωσε υπό το καθεστώς της ανωνυμίας.

newsit.g