Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Ο Βενιζέλος στις ΗΠΑ

Evagelos-Venizelos

Το διεθνές του προφίλ φιλοτεχνεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος την προσεχή Πέμπτη μεταβαίνει στην Ουάσιγκτον. Μολονότι το ταξίδι του κυρίου Βενιζέλου στις ΗΠΑ έχει και προσωπική χροιά ( θα έχει την ευκαιρία να δει την κόρη του, που σπουδάζει στο Πανεπιστήμιο του Georgetown ), ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να μιλήσει την προσεχή Δευτέρα 29 Οκτωβρίου σε εκδήλωση του Ινστιτούτου Brookings με θέμα “Η κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, η περίπτωση της Ελλάδος και ο ρόλος των ΗΠΑ”.

Πρόκειται κατ ουσίαν για συζήτηση στρογγυλής τραπέζης, όπου θα συμμετέχουν περί τους 20 κορυφαίους ανά τον κόσμο οικονομολόγους και καθηγητές Πανεπιστημίων, οι οποίοι και θα αναλάβουν να “ανακρίνουν” τον Ευάγγελο Βενιζέλο σχετικά με την πολιτική κατάσταση στη χώρα αλλά και την προοπτική του οικονομικού προγράμματος μετά την οριστικοποίηση των μέτρων και τη σύναψη συνολικής συμφωνίας για το ελληνικό χρέος. Ακολούθως, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναμένεται να απαντήσει και σε ερωτήσεις του κοινού, που θα παρακολουθεί την εκδήλωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κύριος Βενιζέλος αναμένεται να έχει σειρά επαφών και με Αμερικανούς κυβερνητικούς αξιωματούχους, χωρίς, πάντως να έχει οριστικοποιηθεί το ακριβές του πρόγραμμα. Δε διαφεύγει της προσοχής ότι το ταξίδι του Ευάγγελου Βενιζέλου στις ΗΠΑ πραγματοποιείται μόλις μία εβδομάδα πριν από τη διεξαγωγή των Αμερικανικών εκλογών, και ο ίδιος θα έχει την ευκαιρία να πάρει μία πρώτης τάξεως γεύση από την προεκλογική ατμόσφαιρα στην αντίπερα όχθη του Ατλαντικού.
ysterografa.gr