Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012

Τσίπρας: Η συγκυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή


Ο Αλέξης Τσίπρας εξαπέλυσε νέα επίθεση στην κυβέρνηση μιλώντας στην Κεντρική Πολιτική Επιτροπή του Συνασπισμού, υπογραμμίζοντας ότι «η συγκυβέρνηση κρέμεται από μία κλωστή, καθώς έχει απαξιωθεί πολιτικά και ηθικά».
Alexis-TsiprasΣυγκεκριμένα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι η τρικομματική κυβέρνηση λυγίζει υπό το βάρος των δεσμεύσεών της έναντι των δανειστών.
Επίσης ο κ. Τσίπρας σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής είπε ότι ο πρωθυπουργός επέστρεψε με άδεια χέρια από τις Βρυξέλλες και πρόσθεσε ότι «η τρικομματική σύμπραξη των μερκελιστών της Ελλάδας δεν μπορεί να αξιοποιήσει τις ρωγμές που, τον τελευταίο καιρό, εμφανίζονται στην ευρωπαϊκή στρατηγική της Γερμανίας. Γιατί τα τρία κόμματα της συγκυβέρνησης έχουν επιλέξει, αντί για τη συμμαχία με το Νότο, την υποτέλεια στην κ. Μέρκελ».
Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ έκανε, επίσης, λόγο για «τη «ρήτρα προστασίας» του κ. Βενιζέλου σε κάθε φοροφυγά, σε κάθε μεγαλοκαταθέτη, σε κάθε διαπλεκόμενο, στους εγγεγραμμένους στη λίστα Λαγκάρντ και στη λίστα καταθετών στο Λιχτενστάιν. Στους μεγαλοεπιχειρηματίες, για να γλυτώσουν ό,τι μπορούν από το τέλος ακινήτων. Στους τραπεζίτες, για να μην καταβάλουν τις οφειλές τους στο Δημόσιο. Στους καναλάρχες, για να μην πληρώνουν για τη χρήση των συχνοτήτων. Στους εφοπλιστές για να εξαιρεθούν οι καταθέσεις τους από τη διακρατική συμφωνία με την Ελβετία. Και όπου αλλού, υπάρχουν συμφέροντα ισχυρά σε αυτό το τόπο και χρειάζονται προστασία».
Ο κ. Τσίπρας επανέλαβε τη θέση του κόμματός του για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής της βουλής για το Μνημόνιο τονίζοντας ότι ο πρόεδρος της Βουλής δήλωσε ότι εργάζεται για την πραγματοποίησή της και ότι η συζήτηση για τη συγκρότησή της θα πραγματοποιηθεί μέσα στον Οκτώβρη και πρόσθεσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ περιμένει να δει αν οκ. Μεϊμαράκης θα τηρήσει τις δεσμεύσεις του.
Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι το πολιτικό κατεστημένο καταρρέει και ο τόπος χρειάζεται εναλλακτική διέξοδο και μια σοβαρά επεξεργασμένη στρατηγική, χρειάζεται έναν φορέα που θα είναι ο κορμός μιας ευρύτατης πολιτικής και κοινωνικής συμμαχίας, οργανωμένης γύρω από το εναλλακτικό πολιτικό σχέδιο.
Αυτός ο πολιτικός φορέας, σύμφωνα με τον κ. Τσίπρα, είναι ο νέος ΣΥΡΙΖΑ έτσι όπως θα διαμορφωθεί από τις διαδικασίες αυτοοργάνωσης και πολιτικής ωρίμανσης, με τη συμμετοχή δεκάδων χιλιάδων αγωνιστών και αγωνιστριών, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας.

ysterografa.gr