Πέμπτη 4 Οκτωβρίου 2012

Βενιζέλος στην Κ.Ο.: "Ξέρω να σηκώνω βάρη"

Στην Ιπποκράτους και όχι στη Βουλή γίνεται, σε εξαιρετικά βαρύ κλίμα, η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ.Βενιζέλος είπε ότι το μέλλον του ΠΑΣΟΚ είναι αλληλένδετο με το μέλλον της Ελλάδας και πρόσθεσε ότι είναι πονηροί όσοι νομίζουν ότι χτυπώντας το ΠΑΣΟΚ θα κλονίσουν την κυβερνητική σταθερότητα. "Ξέρω να σηκώνω βάρη", είπε χαρακτηριστικά.

Για την λίστα είπε ότι πρότεινε το υλικό της Ελβετίας να σταλεί τώρα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας.

'Αφησε αιχμές εναντίον του Γιάννη Ραγκούση λέγοντας ότι "κάποιοι που ήταν καιρό εκτός παράταξης βιάστηκαν να χαρούν. Είναι προκλητικό να ζητούν τα ρέστα ενω επικαλούνται το νεο και το άφθαρτο."

Για την οικονομία και τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα ο κ. Βενιζέλος είπε ότι όσο μεγαλώνει το πακέτο των μέτρων και όσο τα κονδύλιά του μεταφέρονται σε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα κινδυνεύουμε να χάσουμε το στόχο.
"Δεν έχει νόημα να πετύχει η εγχείριση και να πεθάνει ο ασθενής", είπε χαρακτηριστικά.
Πρόσθεσε ότι αν δεν κλείσει όλο το πακέτο οριστικά, τότε τα μέτρα δεν μπορούν να έλθουν για ψήφιση στη Βουλή. Μάλιστα επανέλαβε με έμφαση δυο προϋποθέσεις για να ψηφιστούν: Η παράταση για δυο χρόνια και η ρήτρα αντικατάστασης.

Η συνεδρίαση γίνεται πίσω από κλειστές πόρτες. Καθυστέρησε να ξεκινήσει για τουλάχιστον μισή ώρα, με τους βουλευτές να έχουν συγκεντρωθεί στα γραφεία του κόμματος και να περιμένουν τον κ. Βενιζέλο.

Η σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΠΑΣΟΚ θεωρείται πως έχει ακόμη και το χαρακτήρα ψήφου εμπιστοσύνης προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Μια ψήφο που φαίνεται πως δεν του δίνουν οι Ανδρέας Λοβέρδος και Μίμης Ανδρουλάκης, που αποφάσισαν να μη δώσουν το παρών στη συνεδρίαση της Κ.Ο.!

newsit.gr