Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ - ΒΕΡΟΙΑ 3-0 Ο Φούλοπ… κέρναγε, ο Περόνε… έπινε

O Φούλοπ τα έσωζε, ο Περόνε τα έβαζε...(pics)

Ο Φούλοπ… κέρναγε, ο Περόνε… έπινε και ο Αστέρας σημείωσε μια επιβλητική νίκη κόντρα στην Βέροια, στο πλαίσιο της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Superleague (3-0).

Στο πρώτο μέρος, ο Ούγγρος γκολκίπερ ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής της αναμέτρησης, μιας και κατάφερε να ανακόψει με απόλυτη επιτυχία τον επιθετικό οίστρο της Βέροιας.

Στο δεύτερο, ήταν η σειρά του Περόνε να… μιλήσει και να χαρίσει τη νίκη στην ομάδα του. Κάτι που φαινόταν… εξαιρετικά αμφίβολο στο ξεκίνημα.
Παράσταση για… έναν ρόλο ήταν το πρώτο ημίχρονο στην Τρίπολη, με την Βέροια να δίνει… ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών, την ώρα που οι γηπεδούχοι αναζητούσαν εναγωνίως τα πατήματά τους. Ο Φούλοπ εξελίχθηκε σε μεγάλο πρωταγωνιστή, καθώς έσωσε αρκετές φορές την εστία του, στέλνοντας την ομάδα του στα αποδυτήρια, διατηρώντας το μηδέν.

Το… ρεσιτάλ ξεκίνησε στο 27' με τον Ιωάννου να βρίσκεται τετ α τετ με τον Φούλοπ και τον Ούγγρο τερματοφύλακα να βγαίνει να νικητής. Τρία λεπτά αργότερα, ο γκολκίπερ των γηπεδούχων προχώρησε σε νέα εντυπωσιακή επέμβαση, αυτή τη φορά σε προβολή του Καφέ, ενώ στο 34' ήταν και πάλι στην σωστή θέση, έπειτα από την ωραία προσπάθεια του Κόστλι.

Στην ανάπαυλα, ο Νίκος Καρύδας εμφανίζοντας ικανοποιημένος από την εμφάνιση των ποδοσφαιριστών του, όμως με την έναρξη του δευτέρου μέρους τα πάντα ανατράπηκαν…

Στο 51ο λεπτό, στην πρώτη του καλή στιγμή, ο Αστέρας κατάφερε να βρεθεί σε θέση οδηγού, με τον Περόνε να κάνει το 1-0 και να γνωρίζει την αποθέωση. Επειτα από εκτέλεση κόρνερ του Ουσέρο, ο Ντε Μπλάσις γύρισε ωραία στον Περόνε και ο Αργεντινός με κεφαλιά άνοιξε το σκορ, ανατρέποντας τα δεδομένα.

Το γκολ «πάγωσε» τους φιλοξενούμενους που επέστρεψαν στο παιχνίδι στο 63' με σουτ του Μπαργκάν, ενώ δύο λεπτά αργότερα, ο ίδιος ποδοσφαιριστής δεν πρόλαβε να πλασάρει τον Φούλοπ και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Στο 67' κι ενώ οι παίκτες της Βέροιας είχαν αρχίσει να παίρνουν τα… πάνω τους και ο Αστέρας να… ξαναπέφτει, ήρθε ο Ντε Μπλάσις να σημειώσει το πρώτο του τέρμα με την φανέλα της ομάδας της Τρίπολης με πλασέ, έπειτα από σέντρα του Τσαμπούρη. Το 2-0 ήταν γεγονός για τους γηπεδούχους, η Βέροια βρίσκονταν πια σε… πανικό και στο 69' ήρθε και πάλι ο Περόνε να σημειώσει το δεύτερο προσωπικό του τέρμα, με ένα ωραίο, ψηλοκρεμαστό σουτ.

Κάπως έτσι, ο Αστέρας πανηγύρισε μια επιβλητική νίκη κόντρα στην Βέροια. Η «βασίλισσα»… έμεινε με την χαρά της καλής απόδοσης του πρώτου ημιχρόνου, εκεί που αποδείχτηκε αναποτελεσματικοί, ενώ οι επιθετικοί της σίγουρα θα βλέπουν… εφιάλτες με τον Φούλοπ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Φούλοπ, Τσαμπούρης, Φορμίκα, Μπαρτολίνι, Σανκαρέ, Κουρμπέλης (46' Καλαντζής), Ουσέρο (78' Φραγκουλάκης), Ράγιος, Ντε Μπλάσις, Μπακασέτας (38' Καρντάσιο), Περόνε.

ΒΕΡΟΙΑ: Λόπεζ, Γεωργιάδης, Έβερτον, Ορέστες, Καλί, Καφές (73' Κάρλος), Καλογέρης, Ιωάννου (63' Καλτσάς), Μπαργκάν, Ολαϊτάν, Κόστλι (81' Μπελόν)