Κυριακή 4 Δεκεμβρίου 2011

Ο Αρης τον προσγείωσε στη Γη! Μεγάλη νίκη επί του Παναθηναικού με 3 -1

Ανώμαλη προσγείωση στο «Κλεάνθης Βικελίδης» για τον Παναθηναϊκό, ο οποίος γνώρισε την 1η του ήττα στο πρωτάθλημα χάνοντας με 3-1 από έναν παθιασμένο, ανώτερο και ουσιαστικό Αρη.
Οι «πράσινοι» δεν θύμισαν στη Θεσσαλονίκη ούτε για λίγο την ομάδα που έχει κερδίσει το σεβασμό όλων σ' αυτές τις πρώτες 12 αγωνιστικές του πρωταθλήματος.
Δεν είχαν ζωντάνια, τρεξίματα, διάθεση με αποτέλεσμα να υποκλιθούν σε έναν Αρη που είχε σχέδιο στο παιχνίδι του, τσαμπουκά, τσαγανό και πάθος. Ο Παναθηναϊκός προσγειώθηκε στη γη μέσω Αρη και τώρα είναι που πρέπει να δείξει χαρακτήρα…
Αν μία ομάδα υπήρχε στον αγωνιστικό χώρο του «Κλεάνθης Βικελίδης» στο πρώτο 45λεπτο, αυτή ήταν ο Αρης. Οι «κίτρινοι» ήταν εξαιρετικοί τόσο αμυντικά όσο και επιθετικά με το 2-1 του πρώτου 45λεπτου να μην λέει όλη την αλήθεια, μιας και οι οικοδεσπότες είχαν και άλλες ευκαιρίες και θα μπορούσαν, κάλλιστα, να σκοράρουν τουλάχιστον άλλη μία φορά, την ώρα που οι «πράσινοι» ισοφάρισαν έχοντας μόλις ένα καλό δεκάλεπτο από το 30' έως το 40'.
Μόλις 64 δευτερόλεπτα από την έναρξη του παιχνιδιού, οι γηπεδούχοι απείλησαν την εστία του Παναθηναϊκού. Συρτή σέντρα του Γιάκομπ από αριστερά, η μπάλα περνά μπροστά από την περιοχή και ο Σπυρόπουλος διώχνει σε κόρνερ μπροστά από τον Γιαννιώτα, ενώ στο 5' υπήρξε νέα τεράστια διπλή ευκαιρία για τον Άρη!
Ο Καπίνο απέκρουσε το σουτ του Ουμπίντες από αριστερά με τον Αργεντινό να κάνει σέντρα - σουτ στην επαναφορά, αλλά κανείς να μην βρίσκεται στο σημείο που πρέπει να προωθήσει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Αρης δεν κατέβασε το πόδι από το γκάζι, συνέχισε στο ίδιο τέμπο και στο 8' απείλησε εκ νέου με την κεφαλιά του Ντίκο με τον Τσέζαρεκ στο 11' σε μοναδικό τετ α τετ να νικιέται από τον Καπίνο.
Σ' αυτή τη φάση, όμως, ο άσος του Αρη φρόντισε να στείλει προμήνυμα για το τι θα ακολουθούσε… Στο 12', λοιπόν, ο Τσέζαρεκ άνοιξε το σκορ το σκορ, αφού εκμεταλλεύτηκε την εξαιρετική σέντρα του Μίσελ από αριστερά και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Καπίνο.
Στο 25' οι «κίτρινοι» έφθασαν μία ανάσα από το 2-0 με τον Γιάκομοπ να χάνει το κοντρόλ και τον Καπίνο να αποσοβεί τα χειρότερα με αποτέλεσμα να δίνει το δικαίωμα στον Παναθηναϊκό να φέρει το ματς στα ίσα. Στο 36' ο Κλέιτον απείλησε για να έρθει δυο λεπτά αργότερα ο Μπουμσόνγκ με κεφαλιά μετά από φάουλ του Λέτο να ισοφαρίσει για τους «πράσινους», οι οποίοι ήταν γεγονός πως σε εκείνο το χρονικό σημείο είχαν ισορροπήσει το ματς.
Ο Αρης, όμως, δεν το έβαλε κάτω, δεν μούδιασε, αντέδρασε και πήρε εκ νέου κεφάλι στο σκορ λίγο πριν την ανάπαυλα τυο ημιχρόνου. Ο στόπερ, Ντίκο βρέθηκε σε θέση σέντερ φορ μετά από λάθος του Σαριέγκι και με ψύχραιμο πλασέ έγραψε το 2-1 υπέρ των «κίτρινων».
Με την έναρξη της επανάληψης ο Αρης μπήκε με τη φόρα της έναρξης του ματς και κατάφερε στο 47' να σκοράρει για 3η φορά με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντάρσι Νέτο που στην ανάπαυλα είχε αντικαταστήσει τον Γιαννιώτα που υπέστη τράβηγμα!
Ο Παναθηναϊκός ήταν εκ νέου εκτός τόπου και χρόνου με τον Αρη να απειλεί στο 50' με τον Ούμπιντες και στο 52' με τον Γιάκομπ με 4ο γκολ την εστία του «τριφυλλιού». Το 3-1 παρέμενε με τον Παναθηναϊκό να δείχνει ανήμπορος να αντιδράσει και τον Αρη να ψάχνει τη μία και καλή φάση για να σκοράρει για 4η φορά.
Στο 60' ο Φερέιρα έριξε στο ματς τον Ρούντολφ βγάζοντας τον αρνητικό, Κλέιτον, όμως ούτε αυτή η αλλαγή επέφερε καρπούς στον Παναθηναϊκό, ο οποίος είχε κάκιστη μέρα τους Λέτο, Ζέκα και Κουίνσι με αποτέλεσμα να μην μπορεί να απειλήσει την εστία των «κίτρινων». Μετά το 70' ο Φερέιρα έριξε στο ματς και τον Πετρόπουλο, θέλησε να παίξει με δυο παίκτες περιοχής, όμως ούτε αυτή η κίνηση του Πορτογάλου τεχνικού έπιασε τόπο. Το 3-1 παρέμενε με τον Αρη να χάνει στο 83' τεράστια ευκαιρία με τον Νέρι Καστίγιο για το 4ο γκολ. Το 3-1, όμως, έμελλε να μην αλλάξει.
ΑΡΗΣ: Βελλίδης, Παπαστεριανός (80' Κ. Καπετάνος), Σανκαρέ, Ντίκο, Μίσελ, Τόχα, Φατί, Ουμπίντες, Γιαννιώτας (46' Νέτο), Γιάκομπ (62' Καστίγιο), Τσέζαρεκ.
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Καπίνο, Σπυρόπουλος, Βύντρα, Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Σιμάο, Κατσουράνης, Ζέκα (70' Πετρόπουλος), Κουίνσι (85' Μαυρίας), Κλέιτον (60' Ρούντολφ), Λέτο.

sentragoal.gr