Σάββατο 3 Δεκεμβρίου 2011

Και τώρα η Αρσεναλ... Ο Ολυμπιακός 2 - 0 τον Παναιτωλικό

Και τώρα ο «τελικός» με Αρσεναλ, όπου ο Ολυμπιακός θέλει νίκη σε συνδυασμό με ένα καλό αποτέλεσμα στη Γερμανία και δη στην αναμέτρηση της Ντόρτμουντ με τη Μαρσέιγ για να πανηγυρίσει την πρόκριση του στους «16» του Champions League.
Ο Ολυμπιακός δεν έπαιξε μπαλάρα, για ένα ημίχρονο σκεφτόταν το Champions League, στο β' ημίχρονο βελτιώθηκε και έφθασε στη νίκη με 2-0 επί του Παναιτωλικού με το 2ο γκολ, βέβαια, να προέρχεται από θέση οφσάιντ!
Εξαιρετικά νωθρός ήταν στο πρώτο 45λεπτο ο Ολυμπιακός, ο οποίος εκτός του 0-0 και της μέτριας εμφάνισης είδε να προστίθεται και ο πονοκέφαλος με τον Αριελ Ιμπαγάσα που αποχώρησε στο 41' με ενοχλήσεις στον τετρακέφαλο.
Οι «ερυθρόλευκοι» ναι μεν είχαν την κατοχή της μπάλας, όμως απείλησαν ελάχιστα την εστία του Μπλάζιτς έχοντας, μάλιστα, την ευκαιρία να το κάνουν και με πολλά στημένα, όπερ σημαίνει κόρνερ και φάουλ. Από την άλλη, ο Παναιτωλικός ήταν εξαιρετικά στημένος στον αγωνιστικό χώρο. Λειτούργησε πολύ καλά αμυντικά, ενώ στο 26' απείλησε με τον Θεοδωρίδη να σουτάρει και τον Μέγιερι να αποσοβεί τα χειρότερα.
Οσο για τη διαιτησία του Παππά, αναμφισβήτητα μπορούν αμφότεροι να ΄χουν παράπονα. Στο 22' ο Ολυμπιακός μπορεί να «φωνάζει» για το πέναλτι σε χέρι του Ντολεζάι, αλλά και ο Παναιτωλικός να διαμαρτύρεται για τα δικά του. Ειδικά για τον λανθασμένο καταλογισμό οφσάιντ του Καμαρά σε κόντρα επίθεση στο 28', αλλά και για το φάουλ του Παπαδόπουλου στον Χαριστέα που δεν δόθηκε σε μία στιγμή, όπου οι Αγρινιώτες μπορούσαν να δημιουργήσουν επικίνδυνες καταστάσεις για την εστία των «ερυθρόλευκων». Ετσι το 0-0 έμελλε να είναι το αποτέλεσμα του πρώτου 45λεπτου.
Με την έναρξη του β' ημιχρόνου ο Ολυμπιακός μπήκε αποφασισμένος στο ματς και αφού έστειλε δυο μηνύματα για το 1-0, αυτό ήρθε στο 62' με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μάρκο Πάντελιτς. Οι οικοδεσπότες, πλέον, προηγούνταν στο σκορ έχοντας και έναν παίκτη παραπάνω στο γήπεδο, μιας και στη φάση του μαρκαρίσματος του Αμπντούν αποβλήθηκε ορθώς ο Ρότσα, μιας και ο Αλγερινός βρισκόταν σε προφανή θέση για γκολ.
Στο 55' το διώξιμο του Ντολεζάι πάνω στη γραμμή στο πλασέ του Μανιάτη και στο 58' η ατομική ενέργεια του Φετφατζίδη έδειχναν τις προθέσεις που είχαν οι γηπεδούχοι για το δεύτερο 45λεπτο. Ετσι στην 3η καλή προσπάθεια ο Ολυμπιακός πήρε κεφάλι στο σκορ και σε συνδυασμό με το αριθμητικό πλεονέκτημα τα πάντα έγιναν πιο εύκολα για τους Πειραιώτες.
Και στο 75' έπεσαν οι τίτλοι τέλους στο ματς με τον Ολυμπιακό να κάνει το 2-0 με γκολ-οφσάιντ του Ράφικ Τζιμπούρ. Ο Αλγερινός ήταν εκτεθειμένος, ο α' βοηθός, Γεωργαράκος δεν το υπέδειξε με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να παίρνουν, πλέον, προβάδισμα δυο γκολ και να «καθαρίζουν» επί της ουσίας το ματς!
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Μέγιερι, Μαρκάνο, Τοροσίδης, Ποτουρίδης (46' Ορμπάιθ), Αβραάμ Παπαδόπουλος, Μανιάτης, Ιμπαγάσα (41' Φετφατζίδης), Τζιμπούρ (76' Τζιμπούρ), Αμπντούν, Χολέμπας, Πάντελιτς.
ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ: Μπλάζιτς, Κουτρουμάνος, Αντι, Εντζεγκέλε, Ντολεζάι, Μητρόπουλος, Μπουμάλ, Ρότσα, Χαριστέας (70' Μουμίν), Θεοδωρίδης (84' Παλαιολόγος), Καμαρά (80' Μπελεβώνης).

goalnews.gr