Τετάρτη 15 Ιουνίου 2011

Ο λαός στους δρόμους,το Μεσοπρόθεσμο στη Βουλή

To NEWS 247 θα καλύψει λεπτό προς λεπτό τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των "Αγανακτισμένων" και τις εξελίξεις σχετικά με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου. Το μεσημέρι η κρίσιμη συνάντηση Παπούλια-Παπανδρέου (Vid)
Μια πολύ σημαντική ημέρα για τον ελληνικό λαό και τον πολιτικό κόσμο της χώρας ξημέρωσε με τη ΓΣΕΕ και την ΑΔΕΔΥ να προχωρούν σε πανελλαδική απεργία και τους "Αγανακτισμένους" να προσπαθούν να περικυκλώσουν τη Βουλή και να εμποδίσουν τη συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο (Διαβάστε αναλυτικά ποιοι απεργούν).
Το μεσημέρι ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Το NEWS 247 θα καλύψει με συνεχή ενημέρωση τις συγκεντρώσεις των συνδικάτων και των "Αγανακτισμένων" και τις εξελίξεις σχετικά με την κατάθεση του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια.
Από τις 08:00 και μετά δείτε Live εικόνα από το Σύνταγμα, βίντεο και φωτογραφίες από τις συγκεντρώσεις και όλες τις τελευταίες εξελίξεις στο πολιτικό σκηνικό.
*Το Μετρό δεν κάνει στάση στον σταθμό "Ευαγγελισμός", καθώς είναι ένα από τα σημεία που έχουν δώσει ραντεβού οι "Αγανακτισμένοι" ώστε να πραγματοποιήσουν την περικύκλωση της Βουλής.
Κλειστοί από τις 6:00 το πρωί οι δρόμοι στο κέντρο. Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην Αμαλίας από Συγγρού, στη Βασιλίσσης Σοφίας από το Χίλτον και στην Ακαδημίας από την Κανάρη.
Οι πρώτοι "Αγανακτισμένοι" πολίτες έχουν αρχίσει και συγκεντρώνονται μπροστά από τη Βουλή.


Το πρόγραμμα των συγκεντρώσεων
Η απεργιακή συγκέντρωση της ΓΣΕΕ και της ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιηθεί στις 11 το πρωί στο Πεδίον του Άρεως, και στη συνέχεια θα γίνει πορεία προς τη Βουλή, όπου την ίδια ώρα θα συζητείται το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα. Από τη συζήτηση θα απέχουν οι βουλευτές του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ.
Ταυτόχρονα στην πλατεία Συντάγματος, βρίσκεται σε εξέλιξη συγκέντρωση του "Κινήματος των Αγανακτισμένων πολιτών" που ξεκίνησε από τις 7.00 το πρωί και θα συνεχιστεί σε όλη τη διάρκεια της ημέρας.
Οι "Αγανακτισμένοι" έχουν ορίσει τρία σημεία συνάντησης, ώστε να περικυκλώσουν τη Βουλή και να αποτρέψουν τη συζήτηση για το μεσοπρόθεσμο.
Το ΠΑΜΕ, έχει προγραμματίσει συλλαλητήριο για τις 10 το πρωί στην Ομόνοια.
Στον Πειραιά η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ θα γίνει στις 11:00 μπροστά στον σταθμό του ΗΣΑΠ, ενώ στη Θεσσαλονίκη οι αντίστοιχες εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν στις 10:30 μπροστά από το άγαλμα του Ελ. Βενιζέλου, στην οδό Εγνατία.
Αυστηρά μέτρα ασφαλείας
Χιλιάδες αστυνομικοί βρίσκονται στους δρόμους της πρωτεύουσας με στόχο να μην προκληθούν επεισόδια και να αποτραπεί ο αποκλεισμός στη Βουλή.
Πάνω από 5.000 αστυνομικοί και 32 διμοιρίες των ΜΑΤ θα είναι σε πλήρη ετοιμότητα, καθώς θα γίνουν κινητοποιήσεις σε τέσσερα σημεία της Αθήνας.
Όλο το προσωπικό της ΕΛΑΣ θα βρίσκεται σε ετοιμότητα, ενώ έχουν κληθεί στην Αθήνα 12 διμοιρίες των ΜΑΤ από την επαρχία.

news247.gr