Δευτέρα 22 Νοεμβρίου 2010

Η Κόρινθος «ξύπνησε» αργά και έχασε έδαφος



Στο «μηδέν» έμεινε το μεγάλο ντέρμπι του 1ου ομίλου της Football League 2 ανάμεσα στην Κόρινθο και τον ΠΑΟ Ρουφ, με τους δύο «μονομάχους» να χάνουν έδαφος στο κυνήγι του πρωτοπόρου Παναιγιάλειου, μένοντας πλέον στο -3 από το «ρετιρέ». Οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έχασαν πολλές ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ και να πάρουν το τρίποντο. Από την άλλη, η ομάδα του Τάσου Τασιόπουλου ήταν αξιόπιστη αμυντικά και με σωστό πλάνο, πέρασε αλώβητη από μία από τις καλύτερες έδρες της κατηγορίας.
Η δεύτερη συνεχόμενη εκτός έδρας νίκη για τον Παναιγιάλειο με 1-0 επί του Ολυμπιακού Χερσονήσου
Η Παναχαϊκή για ακόμα ένα παιχνίδι δεν έθελξε με την απόδοσή της, αλλά αυτήν τη φορά είχε ουσία, επικρατώντας 2-0 της Ρόδου. Oι Αχαιοί, ωστόσο, θα πρέπει να ανάψουν μια λαμπάδα στο μπόι του Λουτσιάνο ντε Σόουζα, ο οποίος ουσιαστικά έκανε τη διαφορά μεταξύ των δύο ομάδων. Ο Βραζιλιάνος από τη στιγμή που μπήκε στην αρχική ενδεκάδα αποτελεί «βαρόμετρο» για τους «κοκκινόμαυρους», δικαιώνοντας τον Αλέξη Κούγια που επέμενε το καλοκαίρι να τον πάρει στους Πατρινούς. Στο 62’ ο Βραζιλιάνος με μια περίτεχνη ενέργεια κέρδισε πέναλτι από τον Τσιφλίδη, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ. Οι Αχαιοί έπιασαν και πάλι την άμυνα της Ρόδου στον ύπνο, με τον Κυβελίδη στο 66’ να φεύγει μόνος του, να μπαίνει στην περιοχή και να ανατρέπεται από τον Καντιμοίρη. Ο ποδοσφαιριστής της Ρόδου είδε την κόκκινη κάρτα, με τον «Λούτσι» να ευστοχεί και πάλι από την άσπρη βούλα (2-0). Με αριθμητικό πλεονέκτημα και προβάδισμα δύο γκολ για την Παναχαϊκή, τα υπόλοιπα λεπτά του ματς αποτέλεσαν τυπική διαδικασία. Στην αντίπερα όχθη τα «ελάφια» στάθηκαν καλά στο μεγαλύτερο διάστημα του ματς, ωστόσο ένα πεντάλεπτο «τρικυμίας» στην αμυντική τους γραμμή ήταν αρκετό για να φύγουν με άδεια χέρια από την πρωτεύουσα της Αχαΐας.
Ο Ηρακλής Ψαχνών βρίσκεται πλέον σε απόσταση αναπνοής από την κορυφή, καθώς με τις «ροπαλιές» του μετέτρεψε σε περίπατο το ντέρμπι με την Αγία Παρασκευή νικώντας την με 4 – 1 !
Ιδρωσε, αλλά τα κατάφερε ο Βύζας, ο οποίος κατέβαλε τη σθεναρή αντίσταση του μαχητικού Κεραυνού Κερατέας με 1-0. Η ομάδα του Μουράτ Σεροπιάν επέστρεψε στις νίκες και απομακρύνθηκε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας. Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση σημείωσε στο 83’ ο Στρατάκης με κεφαλιά, έπειτα από εκτέλεση φάουλ του Νταντάμη. Την αναμέτρηση παρακολούθησαν περίπου 500 φίλαθλοι του Βύζαντα, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι χρέη προπονητή των φιλοξενούμενων εκτέλεσε ο Δημήτρης Τσαούσης, μέχρι τώρα γενικός αρχηγός του Κεραυνού.
Με μια πανάξια εκτός έδρας νίκη έφυγε από τη Σαλαμίνα ο Απόλλων Σμύρνης, επικρατώντας του τοπικού Αίαντα με 2-1. Μάλιστα, οι φιλοξενούμενοι χρειάστηκε να ανατρέψουν το σκορ και με πρωταγωνιστή τον Γιάννη Λαζανά που πέτυχε δύο γκολ πανηγύρισαν την 3η φετινή τους νίκη, παίρνοντας παράλληλα βαθιά βαθμολογική ανάσα. Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τον Αίαντα, μπροστά σε 800 περίπου φιλάθλους, και η πρωτοβουλία του καρποφόρησε στο 23' με κεφαλιά του Μουσταδίδη, όμως στην εκπνοή του ημιχρόνου ο Λαζανάς με διαγώνιο σουτ ισοφάρισε σε 1-1, αλλάζοντας και τα δεδομένα του αγώνα. Στο β’ ημίχρονο οι παίκτες του Απόλλωνα πήραν τα ηνία του αγώνα και με πλασέ του 30χρονου Λαζανά στο 67’ έπειτα από ασίστ του Βέρντη διαμορφώθηκε το τελικό σκορ. Οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν δίκαια για το ακυρωθέν γκολ του Κοχλιώτη στο 78', ενώ στις καθυστερήσεις ο Λαζανάς έχασε σημαντική ευκαιρία για να πετύχει χατ τρικ.
Πραγματοποιώντας μία από τις καλύτερες φετινές του εμφανίσεις ο Πλατανιάς έκαμψε την αντίσταση του Πανηλειακού (1-0) και της θεάς τύχης που δεν φάνηκε να είναι με το μέρος του. Οι «ερυθρόλευκοι», αφού κόντεψαν να... σπάσουν τα δοκάρια σε ένα τρίλεπτο (52’-55’) και μάλιστα με τον ίδιο παίκτη, τον Μπαξεβάνη, να σημαδεύει τρεις φορές τα δοκάρια του Μανωλόπουλου, στην τρίτη περίπτωση ο Κατσικοκέρης έδωσε τη λύση. Ο έμπειρος επιθετικός πήρε το «ριμπάουντ» και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα των φιλοξενούμενων διαμορφώνοντας το τελικό αποτέλεσμα.
Τέλος με πρωταγωνιστή τον Τσάτσο, ο οποίος κέρδισε το πέναλτι από το οποίο προήλθε το πρώτο γκολ και σημείωσε το δεύτερο, τα Χανιά πήραν σπουδαίο διπλό μέσα στον Ασπρόπυργο, επικρατώντας της ομώνυμης ομάδας με 2-0. Ετσι η ομάδα του Μάρκου Μαυρομμάτη πήρε μεγάλη ανάσα, ξεφεύγοντας από την επικίνδυνη ζώνη.
εκτός από διατήρηση της ομάδας του Αιγίου στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έσπασε και μια αρνητική παράδοση. Οι Αιγιώτες είχαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς παίζοντας σε συνθετικό χλοοτάπητα (όπως είναι και το γήπεδο στη Χερσόνησο) από τον Απρίλιο του 2008 όταν είχαν νικήσει με το ίδιο σκορ την Κόρινθο.Ο Παναιγιάλειος ήταν καλύτερος στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και έσπασε το αήττητο σερί των έξι αγωνιστικών του Ολυμπιακού χάρη στην κεφαλιά του Λίτσου στο 85’. Νωρίτερα οι Αιγιώτες είχαν αρκετές ευκαιρίες να ανοίξουν το σκορ, με τους παίκτες του Δημήτρη Σπανού να μην καταφέρνουν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα του Καλομοίρη μέχρι εκείνο το σημείο. Ο τερματοφύλακας των Κρητικών μπόρεσε να βγει νικητής στις μονομαχίες που είχε κυρίως με αντίπαλο τον Ιορδανίδη, όχι όμως και με τον Λίτσο. Η εκτός έδρας νίκη σε βάρος της Χερσόνησου και ο αέρας των τριών βαθμών από τους διώκτες της φαίνεται πως άνοιξαν την όρεξη των ανθρώπων του Παναιγιάλειου, που ετοιμάζουν ήδη τα πλάνα τους για τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι Αιγιώτες έχουν ρίξει τα δίχτυα τους στην αγορά του εξωτερικού προκειμένου να βρουν ποδοσφαιριστές που θα τους βοηθήσουν στην επίτευξη του στόχου της ανόδου στη Football League. Μάλιστα, σήμερα αναμένονται στην Ελλάδα για λογαριασμό των «μελανόλευκων» οι Ολλανδοί Αλμπερτ Ατου και Στέφεν Ογόσου. Ο πρώτος είναι 22 ετών και αγωνίζεται στη θέση του αριστερού χαφ, ενώ και ο δεύτερος είναι 22 χρόνων, αλλά παίζει στη μεσαία γραμμή (αμυντικός μέσος). Αμφότεροι είναι βασικά στελέχη ομάδων της δεύτερης κατηγορίας του ολλανδικού ποδοσφαίρου και θα περάσουν για μία εβδομάδα από το «μικροσκόπιο» του Δημήτρη Σπανού. Πάντως, η Ολλανδία δεν είναι η μοναδική αγορά που εξετάζουν οι διοικούντες τον Παναιγιάλειο, καθώς έχουν βρεθεί κάποια «λαβράκια» και στην Πολωνία.