Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2010

Ο Γιώργος Δέδες περιόδευσε τα χωριά της Ευρωστίνης


Ο Γιώργος Δέδες την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου συνεχίζοντας τις περιοδείες του και το διάλογο με τους πολίτες της Δυτικής Κορινθίας επισκέφθηκε τα δημοτικά διαμερίσματα του Δήμου Ευρωστίνης.
Στον Πύργο
Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης, αφού ευχαρίστησε τους πολίτες που τον τίμησαν με την παρουσία τους παρά την καταρρακτώδη βροχή, αναφέρθηκε στη σημασία που έχει ο νέος θεσμός του ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗ, ο οποίος θα βοηθήσει στην αποκέντρωση των αρμοδιοτήτων από το κέντρο , στην αναβάθμιση της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης και θα φέρει τον πολίτη στο κέντρο λήψης των αποφάσεων.
Στη συνέχεια προσδιόρισε και παρουσίασε την ταυτότητα της «ΝΕΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ» και απάντησε στο ερώτημα «Γιατί με τον Πέτρο Τατούλη» τον οποίο χαρακτήρισε ως χαρισματικό, έντιμο στην πολιτική του σταδιοδρομία και ανεπιφύλακτα υποστηρικτή του νέου θεσμού του Καλλικράτη, επισημαίνοντας ότι η υποψηφιότητα του κ. Τατούλη αποτελεί πόλο συσπείρωσης ευρύτερων κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων.
Ο κ. Δέδες έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στη σημασία που έχει η συνεργασία ευρύτερων δυνάμεων προκειμένου να προχωρήσει η ανάπτυξη της περιφέρειας Πελοποννήσου και της Κορινθίας.
Στη συνέχεια ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης κ. Δέδες επεσήμανε την απουσία της απερχόμενης Νομαρχιακής Αρχής στην Δυτική Κορινθία και δεσμεύτηκε να προωθηθούν άμεσα προγράμματα που θα κρατήσουν την νεολαία στο χωριό του Πύργου και θα δώσουν την δυνατότητα ανάπτυξης των αγροτικών καλλιεργειών.
Μεταξύ αυτών, η αντιμετώπιση του αρδευτικού προβλήματος της περιοχής που αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για την ανάπτυξη της αγροτικής οικονομίας καθώς και η δημιουργία γραφείου ενημέρωσης των αγροτών από την αιρετή Περιφέρεια.
Ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του κ. Δέδε και των υποψηφίων περιφερειακών συμβούλων από τους κατοίκους της περιοχής Λυγιάς, Στομίου και Λυκοποριάς. Τον υποψήφιο αντιπεριφερειάρχη υποδέχτηκε ο Αντιδήμαρχος του Δήμου Ευρωστίνης και άλλοι παράγοντες της Αυτοδιοίκησης. Πολύ σημαντική εξαγγελία, η ίδρυση της Πελοποννησιακής Περιφερειακής Αγροτικής Αγοράς ως θεσμού για την προώθηση και την ανάδειξη των ποιοτικών αγροτικών τοπικών αγροτικών προϊόντων.
Τα προβλήματα που αναδείχτηκαν μέσα από το διάλογο ήταν χρόνια και πολλαπλά και εδώ επισημάνθηκε η αδιαφορία και η αδράνεια της παρούσας Νομαρχιακής Αρχής,
Κυρίαρχο πρόβλημα της περιοχής είναι η διάβρωση των Ακτών , η οποία δεν έχει μέχρι στιγμής αντιμετωπιστεί συνολικά αλλά έχουν γίνει κάποιες μικρής σημασίας τοπικές παρεμβάσεις.

Ο κ. Δέδες έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο να συνδεθεί το θέμα της διάβρωσης των ακτών με τα νέα επιστημονικά δεδομένα και επιπλέον τόνισε την ανάγκη να δοθεί άμεσα λύση στο καίριο πρόβλημα του αποχετευτικού και την ανάγκη αναθεώρησης του Πολεοδομικού Σχεδίου της Λυγιάς.
Επίσης συζητήθηκαν τα τεράστια προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή της Δυτ. Κορινθίας από τα έργα της ΕΡΓΟΣΕ και την διαπλάτυνση της Ε.Ο Κορίνθου Πατρών καθώς και την ανάγκη δημιουργίας παράπλευρων ανακουφιστικών έργων.
Ο κ. Δέδες δεσμεύτηκε να υποστηρίξει τη συνάντηση με τον Γ.Γ της περιφέρειας κ. Φώτη Χατζημιχάλη προκειμένου να προωθηθούν άμεσα τα εκκρεμή προβλήματα της περιοχής.

, παρά τις άσχημες καιρικές συνθήκες, πολίτες κάθε ηλικίας και πολιτικών πεποιθήσεων περίμεναν τον κ. Δέδε, προκειμένου να τον γνωρίσουν αλλά και να αναδείξουν - μέσα από το διάλογο που θα έχουν μαζί του - τα μικρά και μεγάλα προβλήματα του ορεινού δημοτικού τους διαμερίσματος.