Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

"Αφεντικό" του Νοτίου ομίλου η Κόρινθος, μετά και το 4-1 επί του ΑΟ Χανίων

Διάχυτη είναι η ικανοποίηση που επικρατεί αυτή την στιγμή στην Κόρινθο, μετά το νέο «διπλό» της ομάδας στην τρίτη αγωνιστική της Football League 2. Η ομάδα του Ισθμού, μετά την μεγάλη ( 3η σερί) νίκη κόντρα στον ΑΟ Χανίων με 4- 1 στην πρώτη εντός έδρας «παράσταση», (Εθνικό Στάδιο Κορίνθου ) έκανε επίδειξη δύναμης και τώρα είναι το "Αφεντικό" του Νοτίου ομίλου καθώς παραμένει μόνη επικεφαλής στο «ρετιρέ» του βαθμολογικού πίνακα του πρώτου ομίλου, κάνοντας το 3Χ3, όντας η μοναδική ομάδα που μετράει μόνο νίκες ,περνώντας προβάδισμα 2 βαθμών από την ομάδα του Ρουφ που ακολουθεί .
Πολλή επιθετική σήμερα η «Μπάρτσα», η ομάδα του Νίκου Κουρμπανά απέδωσε πολύ καλό ποδόσφαιρο μπροστά σε 1000 περίπου φιλάθλων πήρε προβάδισμα στο σκορ στο πρώτο ημίωρο του αγώνα καθώς προηγήθηκε με 2 – 0 με ισάριθμες κεφαλιές του Δημητριάδη στο 31΄ και του Σπυρόπουλου στο 33΄. Στο ίδιο τέμπο ο αγώνας και στο β’ ημίχρονο και με την Κόρινθο μόνιμα στην επίθεση και με κινητήριο μοχλό τον πολύ καλό Παυλίδη που στο 65’ πέρασε τους πάντες , έδωσε ασίστ στον Ιακωβάκη ο οποίος με σουτ πέτυχε το 3 – 0. Στο 80’ ο Δημητριάδης με κεφαλιά σκόραρε εκ νέου κάνοντας το 4 – 0. Στο 89’ ο Περάκης με κεφαλιά μείωσε για τους Κρητικούς στο τελικό 4 – 1.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ: Δημαράκης, Φραγκάκης, Φίλης, Σπυρόπουλος, Παπαευθυμίου, Ντομάς Ν., Ζάρκος (78' Γιαννούλης), Παυλίδης, Καφαντάρης (74' Παππάς Σπ.), Δημητριάδης, Ιακωβάκης.
ΑΟ ΧΑΝΙΑ: Καλογεράκης, Μποχώνης, Ιασωνίδης (46' Μποτωνάκης), Τσεσμελής, Ανδρεάδης, Τσάτσος (59' Τσικλακίδης), Αντωνόπουλος, Νικηταράς (72' Περράκης), Ανυφαντάκης, Βουρβαχάκης, Τριχιάς.

Στα Μέγαρα ο Βύζας απέσπασε ισοπαλία με σκορ 1 – 1 από τον Πάο Ρουφ ό οποίος προηγήθηκε στο 30' με πέναλτι του Καφέ, ενώ οι γηπεδούχοι ισοφάρισαν στο 81' με τον Ρούσσο.
Στην Ρόδο, τα "Ελάφια" επέστρεψαν στις νίκες επικρατώντας στο 83' με κεφαλιά του Μανίκα με 1-0 της Χερσονήσου, που συνεχίζει χωρίς νίκη στο πρωτάθλημα.
Στο ντέρμπυ των «νεοφώτιστων» στα Ψαχνά ο τοπικός Ηρακλής επικράτησε με 1 – 0 του Πανηλειακού με τέρμα στο 83' του Τριανταφυλλάκη, ενώ στο 42' ο Σέγκος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Μανωλόπουλου.
Την πρώτη απώλεια βαθμών είχε ο Παναιγιάλειος καθώς αναδείχθηκε ισόπαλος με σκορ 2 – 2 , στο Πέραμα , του Αίαντα Σαλαμίνας. Στο σκορ πήραν προβάδισμα οι Αιγιώτες με τον Ιορδανίδη στο 40’. Ο Καραχάλιος στο 50’ και ο Ραπτόπουλος στο 75’ έδωσαν προβάδισμα στον Αίαντα. Αυτό δεν ήταν αρκετό για τους «Σαλαμινομάχους» καθώς ο Ιορδανίδης στο 83’ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη , καθώς σκόραρε εκ νέου.
Επεισοδιακό ήταν το παιχνίδι στην Κερατέα, όπου ο τοπικός Κεραυνός αντιμετώπιζε την Παναχαϊκή, που έληξε ισόπαλο 0 - 0, αλλά τελείωσε με ένταση. Λίγο πριν την ολοκλήρωση του αγώνα, στο 89’ , ο Μανιάτης έκανε σκληρό μαρκάρισμα στον Ουρτάδο (στο 40' είχε οριζόντιο δοκάρι) και ο παίκτης της Παναχαϊκής στη συνέχεια εκτός φάσης κλώτσησε τον πεσμένο στο έδαφος Μανιάτη και αποβλήθηκε. Τα αίματα άναψαν με την κερκίδα να αντιδρά έντονα. Μάλιστα, ο πρόεδρος των Αχαιών, Αλέξης Κούγιας, είχε επεισόδιο με τον Πέτρο Δημητρίου, Οι οπαδοί της Κερατέας αποδοκίμασαν τον Αλέξη Κούγια, που ήταν στον πάγκο της Παναχαϊκής και ο ιδιοκτήτης των Πατρινών άρχισε διάλογο με τους οπαδούς. Ο 4ος διαιτητής τον απέβαλε και αποχωρώντας ο Κούγιας, έφτυσε και κλώτσησε τον τεχνικό του Κεραυνού, Πέτρο Δημητρίου, ο οποίος προσπάθησε να αμυνθεί. Οι δύο άνδρες είχαν αψιμαχία και στο ημίχρονο.
Στον Ασπρόπυργο η τοπική ομάδα δύο φορές πήρε προβάδισμα με κεφαλιές στο 7΄ του Λέντα και του Λύγκου στο 60΄ επί της Αγίας Παρασκευής που ισάριθμες φορές ισοφάρισε με σουτ του Κουρούση στο 52’ και του Πεταυράκη στο 90’ με τελικό σκορ το 2 – 2.
Τέλος χωρίς τέρματα ολοκληρώθηκε η αναμέτρηση του Πλατανιά Χανίων με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

Η 3η αγωνιστική

Ρόδος - Ολυμπιακός Χερσονήσου 1-0
Αίας Σαλαμίνας - Παναιγιάλειος 2-2
Πλατανιάς Χανίων - Απόλλων Αθηνών 0-0
Ηρακλής Ψαχνών - Πανηλειακός 1-0
Ασπρόπυργος - Αγία Παρασκευή 2-2
Κόρινθος - Χανιά 4-1
Βύζας Μεγάρων - ΠΑΟ Ρουφ 1-1
Κεραυνός Κερατέας - Παναχαϊκή 0-0






Η Βαθμολογία
( επί 3 αγώνων ) 



 Κόρινθος
8-3
9
ΠΑΟ Ρουφ
5-2
7
Ρόδος
3-1
6
Ηρακλής Ψαχνών 
2-1
6
Παναιγιάλειος
4-2
5
Αγία Παρασκευή
4-3
5
Παναχαϊκή
4-3
4
Αίας Σαλαμίνας
3-3
4
Ασπρόπυργος 
5-6
4
Απόλλων Σμύρνης
2-3
4
Πανηλειακός
1-2
3
Χανιά
2-5
3
Πλατανιάς Χανίων
1-2
2
Κεραυνός Κερατέας
2-4
1
Βύζας Μεγάρων
2-5
1
Ολυμπιακός Χερσονήσου
1-4
0