Κυριακή 26 Σεπτεμβρίου 2010

Γκολ ουσία θέαμα ο Ολυμπιακός 3 – 0 τον Αστέρα Τρίπολης


Πραγματοποιώντας την καλύτερη φετινή του εμφάνιση και με τον κόσμο στο πλάι του για πρώτη φορά στην έδρα του, ο Ολυμπιακός επιβλήθηκε του Αστέρα Τρίπολης με 3-0 και "σκαρφάλωσε" στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα μετά από εννιά περίπου μήνες. Ακυρώθηκε λανθασμένα τέρμα των φιλοξενούμενων, οι οποίοι τελείωσαν τον αγώνα με εννιά παίκτες, λόγω αποβολής των Μπαρτολίνι, Μπαστία.
Οι "ερυθρόλευκοι" από το πρώτο κιόλας λεπτό έδειξαν τις διαθέσεις τους, ωστόσο ο Φυτανίδης στέρησε από τον Φουστέρ το πρώτο του τέρμα στο ελληνικό πρωτάθλημα. Οι συνεχόμενες κοντινές πάσες και η κίνηση στα άκρα ήταν το... αντίδοτο του Ολυμπιακού στην πίεση που ασκούσαν οι πέντε μέσοι του Αστέρα Τρίπολης, ο οποίος στο πρώτο μέρος κατάφερε μόλις μία φορά να απειλήσει τον Νικοπολίδη με σουτ του Αράς.
Οι γηπεδούχοι είχαν εγκατασταθεί στο μισό γήπεδο και με τον Ιμπαγάσα... μαέστρο η χορωδία των "ερυθρόλευκων" στον αγωνιστικό χώρο ξεσήκωνε τον κόσμο στις εξέδρες. Ο Αργεντινός μοίραζε την μπάλα στα πλάγια με τους Ριέρα και Ρόμενταλ να ανοίγουν την αντίπαλη άμυνα με την ταχύτητα τους και τις σέντρες. Ο Αράς δεν βοηθούσε αμυντικά και ο Μπαρτολίνι βρισκόταν συνεχώς ανάμεσα από δύο παίκτες, ενώ ο Αργυρόπουλος συνάντησε πολλά προβλήματα με το ισπανικό δίδυμο από τη μεριά του (Ραούλ Μπράβο, Ριέρα).
Οι μέσοι του Αστέρα Τρίπολης δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στην κατοχή τους και συνεχώς κυνηγούσαν τους "ερυθρόλευκους" για να τους σταματήσουν. Ο Ντεγκρά με τις εκπληκτικές επεμβάσεις του κατάφερε μέχρι το 37' να κρατήσει ανέπαφη την εστία του. Το γόρδιο δεσμό έλυσε ο Πάντελιτς στο σημείο του πέναλτι "έπιασε" την κεφαλιά, η μπάλα χτύπησε στο κεφάλι του Μπαρτολίνι και κατέληξε στα δίχτυα του Ντεγκρά, ύστερα από σέντρα του Ριέρα. Αν οι παίκτες του Βαλβέρδε ήταν πιο προσεκτικοί στην τελική τους προσπάθεια, θα μπορούσαν να είχαν πάει στα αποδυτήρια με περισσότερα γκολ διαφορά.
Ο Βαγγέλης Βλάχος ξεκίνησε το δεύτερο μέρος με μία αλλαγή. Ο ταχύτατος Ουντότζι πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο με σκοπό να "χτυπήσει" στις αντεπιθέσεις, ενώ στον πάγκο έμεινε ο Καρέρα, ο οποίος δεν μπόρεσε να βοηθήσει επιθετικά την ομάδα του. Η μοναδική φάση που έκαναν οι φιλοξενούμενοι, ήταν με ακόμα ένα μακρινό σουτ, αλλά αυτή τη φορά η μπάλα έφυγε από τα πόδια του Μπαστία.
Στο 61' οι Αρκάδες έμειναν με δέκα παίκτες, καθώς ο Μπαρτολίνι αντίκρισε για δεύτερη φορά την κίτρινη κάρτα. Και τις δύο φορές ο άσος του Αστέρα γκρέμισε τους αντιπάλους του που έβγαιναν φάτσα με τον Ντεγκρά. Στην επόμενη φάση στο 62΄ ο Ιμπαγάσα εκτέλεσε πλασαριστά το φάουλ και ο Φουστέρ από το ημικύκλιο της περιοχής με σουτ νίκησε τον Ντεγκρά και πανηγύρισε το πρώτο του τέρμα με την "ερυθρόλευκη" φανέλα και το πρώτο στη χώρα μας.
Ο Ντουντού ήταν άψογος ανασταλτικά, ο Ιμπαγάσα οργάνωνε ιδανικά και οι Ριέρα, Ρόμενταλ "μεγάλωναν" το γήπεδο μένοντας στα άκρα. Οι Πάντελιτς και Φουστέρ πίεζαν ψηλά και είχαν καλές τοποθετήσεις στην αντίπαλη περιοχή, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο Ολυμπιακός να συνεχίζει σε γρήγορους ρυθμούς.
Ο Αστέρας Τρίπολης στο 69' σκόραρε όταν μετά από φάουλ ο Αράς από τα δεξιά, άλμα του Πουλίδο που με κεφαλιά μπροστά από Μέλμπεργκ και Παπαδόπουλο έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το γκολ δεν μέτρησε, καθώς ο Παμπορίδης λανθασμένα καταλόγισε φάουλ, Αυτή ήταν και η τελευταία επίσκεψη των φιλοξενούμενων στην περιοχή του Νικοπολίδη
Στο 73' Ο Ιμπαγάσα με μεγάλη μπαλιά βρήκε αμαρκάριστο τον Ρόμενταλ στα δεξιά. Ο Δανός έβγαλε τη σέντρα, ο Ντεγκρά έπεσε και έδιωξε πάνω στο πόδι του Φυτανίδη, ο οποίος άθελα του , με το γόνατο την έστειλε στα δίχτυα της ομάδος του ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 3-0.
Στα εναπομείναντα λεπτά ο Μιραλάς με περίτεχνες ενέργειες ξεπερνούσε τα... εμπόδια που όρθωναν οι αντίπαλοι του, αλλά στην τελική προσπάθεια δεν ήταν το ίδιο αποτελεσματικός. Ο εκνευρισμός των φιλοξενούμενων για την κακή τους απόδοση και την κυριαρχία των "ερυθρόλευκων" ήταν διάχυτη και φάνηκε ξεκάθαρα στο 89' με τον Μπαστία να προσπαθεί να κλοτσήσει τον Ντουντού, ενέργεια που του κόστισε την κόκκινη κάρτα και τη συμμετοχή του στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο που ακολουθεί.
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Ερνέστο Βαλβέρδε): Νικοπολίδης, Τοροσίδης, Ρ. Μπράβο, Μέλμπεργκ, Αβ. Παπαδόπουλος (77' Μοδέστο), Ντουντού, Ιμπαγάσα (84' Φετφατζίδης), Ρόμενταλ, Φουστέρ, Ριέρα, Πάντελιτς (63' Μιραλάς)
ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Βαγγέλης Βλάχος): Ντεγκρά, Αργυρόπουλος, Ουριμπάρι, Φυτανίδης, Μπαρτολίνι, Λαδάκης, Μπαστία, Καρέρα (63' Πουλίδο), Αράς (77' Φορτούνης), Ρούμπιλ (45' Ουντότζι), Ροτζέριο

Ο Παναθηναϊκός τα κατάφερε αλλά έχασε τον Νίνη

Ο Παναθηναϊκός χωρίς να πιάσει ψηλά στάνταρ απόδοσης κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 του Πανιωνίου και να πετύχει τη δεύτερη νίκη του στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Νίνης άνοιξε το σκορ στο 43' και ο Κατσουράνης στο 62' διπλασίασε τα γκολ των "πρασίνων". Ο Πανιώνιος μείωσε στις καθυστερήσεις με τον Κουμορτζί (90'+2'). Αποβλήθηκε ο Νίνης στο 90'
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Νίκος Νιόπλιας): Τζόρβας, Βύντρα, Καντέ (74' Σιμάο), Σαριέγκι, Μπουμσόνγκ, Κατσουράνης (85' Καραγκούνης), Ζιλμπέρτο Σίλβα, Λουίς Γκαρσία (67' Μαρίνος), Νίνης, Λέτο, Σισέ.
ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μίκαελ Στόρε): Μάχο, Βαρό (72' Χίκα), Κοντοές, Σιόβας, Λάτκα, Μανιάτης, Τσότσαλιτς, Βαζ Τε (86' Κούκετς), Κουμορτζί, Ριέρα (85' Σαλαλί), Μπάλαμπαν

Πρώτη Ατρόμητη Νίκη

Την πρώτη του νίκη στο φετινό πρωτάθλημα πέτυχε ο Ατρόμητος, που νίκησε με 2-1 τον Πανσερραϊκό. Μετά από 30 λεπτά αγώνα, τα γκολ των Καμαρά και Περόνε είχαν ήδη διαμορφώσει το σκορ στο 2-0. Οι φιλοξενούμενοι μείωσαν στο 66ο λεπτό με τέρμα του Γεωργιάδη ενώ οι γηπεδούχοι ολοκλήρωσαν το ματς με εννέα παίκτεςλόγω αποβολής του Νάστου, επίσης με 2η κίτρινη κάρτα. Ετσι, η ομάδα του Περιστερίου πέτυχε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα, ενώ ο Πανσερραϊκός παρέμεινε χωρίς βαθμό μετά από 4 αγωνιστικές.
Ατρόμητος (Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Ολιβέιρα, Νάστος, Μπαζίνσκι, Σαμπού, Νεμπεγλέρας, Καμαρά (38' Τάτος), Σαρμιέντο, Περόνε (70' Σαγκανόφσκι), Φαβάλι, Μπρίτο (67' Σφακιανάκης)
Πανσερραϊκός (Ντράγκαν Κοκότοβιτς): Ράντμαν, Γαλανόπουλος, Μαβένε (55' Νταλέ), Αμο, Παντελιάδης, Κάστρο (71' Μπρίτεζ), Παπάζογλου, Μπέλιτς, Τάντιτς (46' Λεοζίνιο), Σουμπίνιο, Γεωργιάδης,