Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Η Νέα Δημοκρατία σταθερά διαμορφώνει ελπιδοφόρα πρόταση



Άρθρο του Αντώνη Σπηλιώτη Προέδρου ΝΟ.Δ.Ε. Κορινθίας

Όσοι είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν από κοντά τις εργασίες του 8ου Τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας και στη συνέχεια τις κινήσεις της παράταξης, συνειδητοποίησαν γρήγορα ότι η Ν.Δ. διαμορφώνει ελπιδοφόρα πολιτική για τον τόπο.

Η ουσιαστική και στρατηγική επιλογή της αυστηρής και εν τέλει αρνητικής στάσης απέναντι στο περιβόητο μνημόνιο, βρίσκει τη Ν.Δ. δικαιωμένη και σε απόλυτη σύμπλευση με την κοινωνία που πλήττεται ανισοβαρώς από τα εξαντλητικά οικονομικά μέτρα. Αυτή η πραγματικότητα δεν άργησε να εκφραστεί και στις δημοσκοπήσεις που δείχνουν αναμφισβήτητα εντυπωσιακή βελτίωση στα εκλογικά ποσοστά της παράταξης, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι φτάσαμε στο τέλος της διαδρομής. Ίσα ίσα, βρισκόμαστε ακόμα στην αρχή της.

Οι Έλληνες είδαν έκπληκτοι βουλευτές και υπουργούς του κυβερνώντος κόμματος να παραδέχονται ότι δεν γνώριζαν τί ψήφιζαν, ενώ οι αποστάσεις που κρατούν από τις κυβερνητικές επιλογές κομματικά και συνδικαλιστικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ, καταμαρτυρούν ότι η κυβέρνηση απλώς μειώνει το έλλειμμα, χρεοκοπώντας την ίδια την κοινωνία. Από πολύ νωρίς η Ν.Δ. επεσήμανε ότι αυτό το μίγμα οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης είναι φαύλο και δεν οδηγεί πουθενά. Αντιθέτως, βουλιάζει τα νοικοκυριά, βουλιάζει τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, συνθλίβει την αγορά και εξοντώνει τη συνοχή του κοινωνικού ιστού.

Η παρουσίαση της οικονομικής πρότασης από τον Πρόεδρο της Ν.Δ., κ. Αντώνη Σαμαρά, ήταν το κομβικό σημείο για την πορεία της Ν.Δ.. Η Νέα Δημοκρατία απέδειξε ότι δεν αρέσκεται στη στείρα αντιπολίτευση, ότι δεν λειτουργεί ισοπεδωτικά και κυρίως κατέδειξε ότι λειτουργεί προς το συμφέρον της χώρας και των πολιτών της. Δεν είναι η παράταξη των αριθμών, δεν ήταν ποτέ. Δεν είναι η παράταξη της τυφλής ικανοποίησης των αριθμών της "τρόικας" με κάθε κόστος ή με συμπεριφορά υποτέλειας. Αυτό δυστυχώς ακόμα αδυνατούν να το κατανοήσουν οι δυνάμεις που στηρίζουν την κυβέρνηση, εντός και εκτός ΠΑΣΟΚ.

Τώρα ήρθε η ώρα του μεγάλου πολιτικού ανοίγματος στην κοινωνία. Ο Πρόεδρος και οι Τομεάρχες της παράταξης θα επισκεφθούν κάθε γωνιά της Ελλάδας για να αφουγκραστούν τις ανάγκες της κοινωνίας, να συζητήσουν με τους πολίτες και να εμπλουτίσουν τον προγραμματικό λόγο της Ν.Δ.. Σε μια κοινωνία που καθημερινά δίνει μάχη με την ανεργία και τις οικονομικές δυσκολίες, η Ν.Δ. θέλει να είναι και είναι η μόνη που μπορεί να είναι δίπλα, να αντιστέκεται σθεναρά στα αναποτελεσματικά μέτρα της κυβέρνησης και στις άδικες απαιτήσεις της "τρόικας" που θρυμματίζουν την ελληνική οικογένεια και μεγεθύνουν προβλήματα που χτυπάνε τον ελληνικό πληθυσμό και θα έχουν σοβαρότατες συνέπειες και στο μέλλον του ακόμα και αν μιλήσουμε με όρους εθνικών θεμάτων.

Όλα τα στελέχη της παράταξης βρισκόμαστε στην πρώτη γραμμή, συνοδοιπόροι, συνδιαμορφωτές και πρωτοπόροι έτσι ώστε να επιστρέψει η χώρα στο δρόμο της ελπίδας, να ξεπεράσει η κοινωνία το σοκ της αδικίας και να μπορέσουμε ξανά να επιφέρουμε ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα, αύξηση της απασχόλησης, εκμεταλλευόμενοι τα χαρίσματα του λαού μας και τη θέληση όλων μας να δώσουμε διέξοδο στα όνειρα όλων των Ελλήνων.

ΠΗΓΗ: aspiliotis.blogspot.com